Menyang kontèn

Eparki Lungro

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Eparki Lungro

Eparchia Lungrensis

Diocesi di Lungro
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
33,000[2]
32,900[2] (98.8[2]%)
Paroki29[2]
Informasi
DenominasiGreja Katulik Itali-Albani[1]
RitusRitus Bizantium[3]
Didegaké13 Februari 1919[3]
KatedralKatedral Snato Nikolas, Lungro[4]
Santo/santa pelindungSanto Nikolas[3]
Imam sekuler41[1]
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopDonato Oliverio[3]
Biskop emeritusErcole Lupinacci[5]
Peta
Situs web
Situs web rasmi

Eparki Lungro (Itali: Eparchia di Lungro; Albani: Eparhia e Ungres) ana ing Calabria, Itali saka Greja Katulik Itali-Albani.

Riwayat[besut | besut sumber]

Eparki kasebut didegake ing 1919, minangka eparki sing gumantung marang Tahta Suci kanggo para anggota Greja Katulik Itali-Albani,[2] umat Katulik saka Ritus Bizantium sing sabagean gedhe beremigrasi saka Epirus lan Albani, menyang Sisilia lan Calabria.[6]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. a b Roberson, Ronald G. "The Eastern Catholic Churches 2010" (PDF). Eastern Catholic Churches Statistics. Catholic Near East Welfare Association. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 2 Maret 2012. Dibukak ing 28 Dhésèmber 2011.
  2. a b c d e "Eparchy of Lungro degli Italo-Albanesi (Italo-Albanese)". All Dioceses. catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 8 Januari 2012.
  3. a b c d Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng gci
  4. "Cathedral of St. Nicholas of Mira". Churches. Giga Catholic Information. Dibukak ing 19 Sèptèmber 2012.
  5. David M., Cheney. "Bishop Ercole Lupinacci". All Bishops. catholic-hierarchy.org. Dibukak ing 19 Sèptèmber 2012.
  6.  "Italo-Greeks". Catholic Encyclopedia. New York: Robert Appleton Company. 1913.

Pranala jaba[besut | besut sumber]