Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Catania

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Catania

Archidioecesis Catanensis

Arcidiocesi di Catania
Katedral ing Catania
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiCatania
Koordinat37°30′10″N 15°05′19″E / 37.502809°N 15.088604°E / 37.502809; 15.088604
Statistik
Amba1.332 km2 (0.514 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2016)
746,549
736,700 (perkiraan) (98.7%)
Paroki157
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
KatedralBasilica Cattedrale di S. Agata
Imam sekuler237 (diosesan)
99 (Ordo Relijius)
41 Deakon
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungSalvatore Gristina
Biskop emeritusLuigi Bommarito
Peta
Situs web
www.diocesi.catania.it
Provinsi Catania

Kabiskopan Agung Catania (Latin: Archidioecesis Catanensis) yaiku wilayah grejawi Katulik Roma ing Sisilia, kidul Itali, karo tahta ing Catania. Kabiskopan kasebut ditingkatke dadi kabiskopan agung ing 1859, lan dadi tahta metropolitan ing 2000. Suffragane menika Kabiskopan Acireale lan Kabiskopan Caltagirone.[1][2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Catania" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Metropolitan Archdiocese of Catania" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016

Buku[besut | besut sumber]

Karya Rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]