Menyang kontèn

Kabiskopan Asti

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Asti

Dioecesis Astensis
Katedral Asti
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiTorino
Statistik
Amba1.451 km2 (0.560 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2015)
162,257
152,000 (kira-kira) (93.7%)
Paroki126
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralCattedrale di S. Maria Assunta
Imam sekuler94 (diosesan)
32 (Ordo Relijius)
12 Deakon Permanen
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopMarco Prestaro
Biskop emeritusFrancesco Ravinale
Peta
Situs web
www.webdiocesi.chiesacattolica.it

Kabiskopan Asti (Latin: Dioecesis Astensis) yaiku wilayah grejawi Katulik Roma ing Piedmont, lor Itali, sing terpusat ing kutha Asti. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Torino sawise 1515.[1][2] Sadurunge, kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Milan.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Asti" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016.
  2. "Diocese of Asti" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016.

Pratelan pustaka[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]