Menyang kontèn

Kabiskopan Suburbikaris Velletri-Segni

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Kabiskopan Suburbikaris Velletri-Segni yaiku salah sijining kabiskopan suburbikaris Katulik ing Itali sing cedhak karo Roma karo status istimewa lan biskop kardinal, Biskop Velletri-Segni. Ing jaman biyen, tahta Velletri dinyawijike karo Tahta Ostia saka 1060 nganti 1914.

Ing 1981, Kabiskopan Velletri dinyawijike karo kabiskopan Segni.[1][2] Kardinal-Biskope saiki menika biskop tituler kabiskopan kasebut, sauntara kuwi biskop diosesan ngurusi kabiskopan kasebut.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Diocese of Segni" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved February 29, 2016
  2. "Diocese of Segni" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved February 29, 2016

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • Suburbicarian Diocese of Velletri-Segni Official Website
  • "Velletri-Segni (Cardinal Titular Church)". Catholic-Hierarchy. Dibukak ing 2007-01-02.