Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Fermo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Fermo

Archidioecesis Firmana
Lokasi
Nagara Itali
Provinsi grejawiFermo
Statistik
Amba1.318 km2 (0.509 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2006)
283,423
278,086 (98.1%)
Paroki123
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralBasilica Cattedrale di Maria SS. Assunta in Cielo
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungRocco Pennacchio
Peta
Situs web
www.fermodiocesi.it

Kabiskopan Agung Fermo (Latin: Archidioecesis Firmana) yaiku yurisdiksi grejawi Katulik Roma ing lor Itali, karo tahta ing kutha Fermo, Marche. Kabiskopan kasebut didegake minangka Kabiskopan Fermo ing abad ping 3 lan ditingkatke dadi kabiskopan agung ing 24 Mei 1589.[1][2] Tahta episkopal agunge menika Katedral Fermo. Biskop agung saikine menika Rocco Pennacchio.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Fermo" Catholic-Hierarchy.org. David M. Cheney. Retrieved October 7, 2016
  2. "Metropolitan Archdiocese of Fermo" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved October 7, 2016

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

  • GCatholic, with Google satellite photo - data for all sections
  • Official website Archived 2016-03-03 at the Wayback Machine. (ing basa Itali)
  • Cithakan:Cite Catholic Encyclopedia
  •  Artikel iki ngamot tèks saka sawijining babaran kang sapréné ana ing dhomain publikAshby, Thomas (1911). "Fermo". Ing Chisholm, Hugh (èd.). Encyclopædia Britannica (ing basa Inggris). Vol. 10 (édhisi ka-11). Cambridge University Press. kc. 278.

Koordhinat: 43°10′00″N 13°43′00″E / 43.1667°N 13.7167°E / 43.1667; 13.7167