Menyang kontèn

Keabasan Teritorial Montevergine

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Keabasan Teritorial Montevergine

Abbatia Territorialis Montisvirginis
Katedral
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiBenevento
Statistik
Amba48 km2 (19 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
16,000
15,800 (98.8%)
Informasi
RitusRitus Latin
DidegakéAbad ping 12
KatedralSantuario di S. Maria di Montevergine
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
AbasRiccardo Luca Guariglia, O.S.B.
Situs web
www.santuariodimontevergine.com

Keabasan Teritorial Montevergine (Latin: Territorialis Abbatia Montisvirginis) yaiku keabasan teritorial Katulik Roma sing ana ing komune Montevergine, provinsi grejawi Benevento, Itali.

Ing kira-kira taun 1120, William saka Vercelli ngadegake keabasan inspirasi eremitik sing didedikasike marang Perawan Suci.

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 40°55′07″N 14°44′59″E / 40.91861°N 14.74972°E / 40.91861; 14.74972