Menyang kontèn

Kabiskopan Trapani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Trapani

Dioecesis Drepanensis

Diocesi di Trapani
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiPalermo
Statistik
Amba1.089 km2 (0.420 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2010)
208,084
207,300 (99,6%%)
Paroki87
Informasi
RitusRitus Latin
Didegaké31 Mei 1844
KatedralBasilika Katedral Santa Lawrensius sang Martir ing Trapani
Santo/santa pelindungBunda saka Trapani
Imam sekuler115
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopPietro Maria Fragnelli
Biskop Agung MetropolitanPaolo Romeo
Biskop emeritusFrancesco Miccichè
Peta
Situs web
www.diocesi.trapani.it

Kabiskopan Trapani ana ing Sisilia. Kabiskopan kasebut menika suffragan saka Kabiskopan Agung Palermo.[1]

Riwayat[besut | besut sumber]

Trapani menika subyek saka tahta Mazzara, saka penaklukan Norman nganti 1844, nalika kabiskopan kasebut didegake. Biskop kapisane menika Redemptorist Vincenzo M. Marolda.[2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Catholic Hierarchy page
  2. Catholic Encyclopedia article

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 38°01′00″N 12°31′00″E / 38.0167°N 12.5167°E / 38.0167; 12.5167