Menyang kontèn

Kabiskopan Suburbikaris Porto-Santa Rufina

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Suburbikaris Porto-Santa Rufina

Portuensis-Sanctae Rufinae
Katedral La Storta (Roma)
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiRoma
Statistik
Amba2.000 km2 (0.772 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
307,000
300,000 (97.7%)
Paroki52
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 3
KatedralCattedrale dei Sacri Cuori di Gesù e Maria (La Storta)
Ko-katedralChiesa di SS. Ippolito e Lucia (Portus)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
BiskopGino Reali
Situs web
diocesiportosantarufina.it

Kabiskopan Porto lan Santa-Rufina (Lat: Portuensis et Sanctae Rufinae) yaiku kabiskopan suburbikaris Greja Romawi Suci lan kabiskopan Greja Katulik ing Itali. Kabiskopan kasebut didegake saka panyawijian loro tahta suburbikaris Roma.

Saka 1967, kabiskopan kasebut nduweni kardinal biskop tituler, lan biskop residen sing nangani bisnis diosesan.

Referensi[besut | besut sumber]

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 42°32′08″N 12°22′42″E / 42.5356°N 12.3783°E / 42.5356; 12.3783