Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Trani-Barletta-Bisceglie

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Trani-Barletta-Bisceglie (-Nazareth)

Archidioecesis Tranensis-Barolensis-Vigiliensis (-Nazarensis)
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiBari-Bitonto
Statistik
Amba701 km2 (271 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2014)
292,420 (kira-kira)
279,900 (kira-kira) (95.7%)
Paroki66
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 6
KatedralKatedral Trani
Ko-katedralKatedral Bisceglie, Katedral Barletta
Imam sekuler108 (diosesan)
37 (Ordo Relijius)
25 (Deakon)
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungSede Vacante
Biskop emeritusCarmelo Cassati, M.S.C.
Peta
Situs web
Diocesan Web Site (ing basa Itali)

Kabiskopan Agung Trani-Barletta-Bisceglie (Latin: Archidioecesis Tranensis-Barolensis-Vigiliensis (-Nazarensis)) yaiku kabiskopan agung ritus Latin ing administratif provinsi Barletta-Andria-Trani, ing wilayah kidul wetan Itali Apulia. Ing 1980, kabiskopan kasebut dadi kabiskopan suffragan ing provinsi grejawi Kabiskopan Agung Bari-Bitonto, nalika status Metropolitan kabiskopan kasebut dicabut. Kabiskopan kasebut entuk jeneng saikine ing 1986, nalika Kabiskopan Agung Trani (sufragan nganti 1063) nambahke marang jeneng saka loro kabiskopan sing dinyawijike karo kabiskopan kasebut.[1]

Referensi lan cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Archdiocese of Trani-Barletta-Bisceglie" GCatholic.org. Gabriel Chow. Retrieved 22 June 2017.

Sumber lan pranala jaba[besut | besut sumber]

Karya rujukan[besut | besut sumber]

Kajian[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Pengetahuan[besut | besut sumber]

  • Benigni, Umberto. "Trani and Barletta." The Catholic Encyclopedia. Vol. 15. New York: Robert Appleton Company, 1912, retrieved: 2017-03-15.
Artikel puniki njangkep teks saking Catholic Encyclopedia ingkang arupi ranah publik.

Koordhinat: 41°16′00″N 16°25′00″E / 41.2667°N 16.4167°E / 41.2667; 16.4167