Kabiskopan Agung Milan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kabiskopan Agung Milan

Archidioecesis Mediolanensis

Arcidiocesi di Milano
876MilanoDuomo.JPG
Katedral Milan
Lokasi
NagaraItali
Statistik
Amba4,243 km2 (1,638 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2009)
5,107,053
4,860,053 (95.2%)
Informasi
RitusRitus Ambrosian lan Ritus Roma
DidegakéAbad ping 1
KatedralCattedrale di S. Maria Nascente
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungMario Enrico Delpini
Biskop Auksilier
Biskop emeritus
Peta
Roman Catholic Archdiocese of Milan in Italy.svg
Situs web
www.chiesadimilano.it

Kabiskopan Agung Milan (Itali: Arcidiocesi di Milano, Latin: Archidioecesis Mediolanensis) yaiku takhta metropolit Greja Katulik ing Itali sing ngeliputi kawasan Milan, Monza, Lecco lan Varese. Kabiskopan iki nduweni ritus liturgi Latinne dhewe, Ritus Ambrosian, sing isih dikanggo ing sabagean gedhe kawasan kabiskopan iki. Sajumlah biskop agunge ing jaman biyen sing misuwur menika Santo Ambrosius, Santo Karolus Boromeus, Paus Pius XI lan Paus Paulus VI.

Kabiskopan Agung Milan menika takhta metropolit provinsi grejawi Milan, sing ngeliputi kabiskopan-kabiskopan sufragan Bergamo, Brescia, Como, Crema, Cremona, Lodi, Mantova, Pavia, lan Vigevano.

Kabiskopan Agung Milan menika kabiskopan agung paling gedhe ing Eropa.[1]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. "Milano laica e religiosa" (ing basa Italian). L'Osservatore Romano. 3 June 2012. Dibukak ing 15 March 2013.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)

Referensi[besut | besut sumber]

Koordhinat: 45°27′51.51″N 9°11′30.64″E / 45.4643083°N 9.1918444°E / 45.4643083; 9.1918444