Menyang kontèn

Kabiskopan Agung Lucca

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kabiskopan Agung Lucca

Archidioecesis Lucensis

Arcidiocesi di Lucca
Katedral Lucca
Lokasi
NagaraItali
Provinsi grejawiGumantung marang Tahta Suci
Statistik
Amba1.520 km2 (0.587 sq mi)
Populasi
- Total
- Katulik (kalebu non-anggota)
(ing 2004)
312,369
293,145 (93.8%)
Paroki362
Informasi
DenominasiGreja Katulik
RitusRitus Roma
DidegakéAbad ping 1
KatedralKatedral Santo Martinus ing Lucca
Santo/santa pelindungSanto Paulinus saka Antiokhia
Kapemimpinan saiki
PausFransiskus
Biskop AgungPaolo Giulietti
Biskop emeritusBruno Tommasi Biskop Agung Emeritus (1991-2005)
Benvenuto Italo Castellani Biskop Agung Emeritus
Peta
Situs web
Situs Web Kabiskopan Agung

Kabiskopan Agung Lucca (Latin: Archidioecesis Lucensis) asline yaiku kabiskopan ing abad ping 1. Kabiskopan kasebut dadi kabiskopan agung ong 1726. Kabiskopan kasebut ora nduweni kabiskopan sufragan, lan menika gumantung marang Tahta Suci.[1][2]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. Cheney, David M. "Archdiocese of Lucca". Catholic-Hierarchy.org. Dibukak ing June 16, 2018.
  2. Chow, Gabriel. "Archdiocese of Lucca (Italy)". GCatholic.org. Dibukak ing June 16, 2018.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 43°51′00″N 10°31′00″E / 43.8500°N 10.5167°E / 43.8500; 10.5167