Papan Anggegana Internasional Adisumarmo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Adisumarmo
220px
AdiSumarmoInterior.jpg
IATA: SOCICAO: WAHQ (Sebelumnya WARQ)
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Operator PT Angkasa Pura I
Nglayani Surakarta
Lokasi Ngemplak, Boyolali, Jawa Tengah, Indonesia
Elevasi AMSL 419 ft / 128 m
Koordinat 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°S 110.75694°E / -7.51611; 110.75694Koordhinat: 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°S 110.75694°E / -7.51611; 110.75694
Website www.adisumarmo-airport.com
Map
SOC is located in Java
SOC
SOC
Lokasi Jawa
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
08/26 8.530 2.600 Aspal
Statistik (2011)
Penumpang 1,195,812
Pergerakan pesawat 16,872
Kargo 3,154,273
Sumber: Pratélan papan anggegana tersibuk di Indonesia

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo (SOC/WRSQ) ya iku papan anggegana internasional sing ngladèni Kutha Surakarta, Jawa Tengah sing dioperasèkaké déning PT (Persero) Angkasa Pura I.

Papan Anggegana iki ngladèni pamaburan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Batavia Air kanggo pamaburan Jakarta-Solo Lunga Bali, Indonesia Air Transport kanggo penerbangan Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Pontianak, Trigana Air Service kanggo penerbangan Solo-Banjarmasin Lunga Mulih lan konekting marang Balikpapan lan Berau, Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Ketapang lan Pontianak, Silk Air kanggo penerbangan Solo-Singapura Lunga Mulih serta Air Asia Kanggo penerbangan Solo-Kuala Lumpur, Saliyané penerbangan langsung marang Mekkah utawa Jeddah, Arab Saudi amarga Solo dadi kutha embarkasi Haji kanggo wewengkon Jawa Tengah lan DIY.Kayata papan anggegana liyané, papan anggegana Adisumarmo iki ana ing njaba kutha Solo tepate ing Ngemplak, Boyolali. Papan Anggegana iki uga duwé fungsi dadi pangkalan TNI AU

Sajarah[besut | besut sumber]

Panggon parkir Adi Sumarmo sing wujudé Gunungan

Papan Anggegana iki biyèn duwé jeneng Pangkalan Udara (Lanud) Panasan, amarga dunungé ing tlatah Panasan. Terus jenengé diowahi dadi Pangkalan Udara Adisumarmo maluni jeneng Adi Sumarmo (adhiné Agustinus Adisucipto)

Data-data[besut | besut sumber]

Data Papan Anggegana[besut | besut sumber]

  • Jarak saka Surakarta, 14 kilomèter
  • Koordinat 07°30´58"S, 110°45´25"E
  • Keduwuran 128 mèter
  • Jumlah terminal: 2 terminal penumpang, 2 terminal kargo, 11 papan parkir pesawat

Data Lapangan Terbang[besut | besut sumber]

Runway 1: Heading 08/26, 2,600m (8,530 ft), 68/F/C/X/T, ILS, Lighting: PAPI

Fire Category VIII, Rescue and fire fighting Navigational Aids: VOR-DME, NDB Airfield Restrictions: Wide body ACFT 180 turn at the end of Runway

Fasilitas Kargo[besut | besut sumber]

Kapasitas 48tonnes (105.000 lbs), gudang jembare 574m² (6,178sq ft), kawasan berikat, hanya kargo domestik, karantina hewan, fasilitas keséhatan, peralatan X-ray , bahan mbebayani, GPU, sabuk berjalan kargo, lan kursi roda.

Maskapé lan tujuan[besut | besut sumber]

Ngeti Uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan Anggegana di Indonesia


Cithakan:Solo-stub