Bandar Udara Internasional Adi Sumarmo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandar Udara Internasional AdiSoemarmo
220px
AdiSumarmoInterior.jpg
IATA: SOCICAO: WAHQ (Sebelumnya WARQ)
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Operator PT Angkasa Pura I
Nglayani Surakarta
Lokasi Ngemplak, Boyolali, Jawa Tengah, Indonesia
Elevasi AMSL 419 ft / 128 m
Koordinat 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°L 110.75694°W / 7.51611; 110.75694Koordinat: 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°L 110.75694°W / 7.51611; 110.75694
Website www.adisumarmo-airport.com
Map
SOC is located in Java
SOC
Lokasi Jawa
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
08/26 8.530 2.600 Aspal
Statistik (2011)
Penumpang 1,195,812
Pergerakan pesawat 16,872
Kargo 3,154,273
Sumber: Daftar bandar udara tersibuk di Indonesia

Bandar Udara Adisumarmo (SOC/WRSQ) yaiku bandar udara internasional sing ngladèni Kutha Surakarta, Jawa Tengah sing dioperasèkaké déning PT (Persero) Angkasa Pura I.

Bandhara iki ngladèni pamaburan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Batavia Air kanggo pamaburan Jakarta-Solo Lunga Bali, Indonesia Air Transport kanggo penerbangan Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Pontianak, Trigana Air Service kanggo panerbangan Solo-Banjarmasin Lunga Mulih lan konekting marang Balikpapan lan Berau, Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Ketapang lan Pontianak, Silk Air kanggo penerbangan Solo-Singapura Lunga Mulih serta Air Asia Kanggo penerbangan Solo-Kuala Lumpur, Sakliyane penerbangan langsung marang Mekkah utawa Jeddah, Arab Saudi amerga Solo dadi kota embarkasi Haji kanggo wilayah Jawa Tengah lan DIY.Kayata bandara liyane, bandara Adisumarmo iki ana ing njaba kota Solo tepate ing Ngemplak, Boyolali. Bandhara iki uga nduweni fungsi dadi pangkalan TNI AU

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Panggon parkir Adi Sumarmo sing wujudé Gunungan

Bandara iki biyen nduweni jeneng Pangkalan Udhara (Lanud) Panasan, amerga dunungé ing tlatah Panasan. Terus jenengé diowahi dadi Pangkalan Udhara Adisumarmo maluni jeneng Adi Sumarmo (adhiné Agustinus Adisucipto)

Data-data[sunting | Owah sumber]

Data Bandara[sunting | Owah sumber]

  • Jarak saka Surakarta, 14 kilometer
  • Koordinat 07°30´58"S, 110°45´25"E
  • Keduwuran 128 meter
  • Jumlah terminal: 2 terminal penumpang, 2 terminal kargo, 11 tempat parkir pesawat

Data Lapangan Terbang[sunting | Owah sumber]

Runway 1: Heading 08/26, 2,600m (8,530ft), 68/F/C/X/T, ILS, Lighting: PAPI
Fire Category VIII, Rescue and fire fighting Navigational Aids: VOR-DME, NDB Airfield Restrictions: Wide body ACFT 180 turn at the end of Runway

Fasilitas Kargo[sunting | Owah sumber]

Kapasitas 48tonnes (105.000lbs), gudang jembare 574m² (6,178sq ft), kawasan berikat, hanya kargo domestik, karantina hewan, fasilitas kesehatan, peralatan X-ray , bahan berbahaya, GPU, sabuk berjalan kargo, lan kursi roda.

Maskapé lan tujuan[sunting | Owah sumber]

Ngeti Uga[sunting | Owah sumber]

Cithakan:Bandar Udara di Indonesia Cithakan:Bandara-indo-stub Cithakan:Solo-stub