Papan Anggegana Internasional Adisumarmo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Papan Anggegana Internasional Adisumarmo
220px
AdiSumarmoInterior.jpg
IATA: SOCICAO: WAHQ (Sebelumnya WARQ)
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Operator PT Angkasa Pura I
Nglayani Surakarta
Lokasi Ngemplak, Boyolali, Jawa Tengah, Indonesia
Elevasi AMSL 419 ft / 128 m
Koordinat 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°S 110.75694°E / -7.51611; 110.75694Koordhinat: 07°30′58″S 110°45′25″E / 7.51611°S 110.75694°E / -7.51611; 110.75694
Website www.adisumarmo-airport.com
Map
SOC is located in Topografi Jawa
SOC
SOC
Lokasi Jawa
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
08/26 8.530 2.600 Aspal
Statistik (2011)
Penumpang 1,195,812
Pergerakan pesawat 16,872
Kargo 3,154,273
Sumber: Daftar papan anggegana tersibuk di Indonesia

Papan Anggegana Internasional Adisumarmo (SOC/WRSQ) ya iku papan anggegana internasional sing ngladèni Kutha Surakarta, Jawa Tengah sing dioperasèkaké déning PT (Persero) Angkasa Pura I.

Papan Anggegana iki ngladèni pamaburan Garuda, Sriwijaya Air, Lion Air, lan Batavia Air kanggo pamaburan Jakarta-Solo Lunga Bali, Indonesia Air Transport kanggo penerbangan Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Pontianak, Trigana Air Service kanggo panerbangan Solo-Banjarmasin Lunga Mulih lan konekting marang Balikpapan lan Berau, Solo-Pangkalanbun Lunga Mulih lan konekting marang Ketapang lan Pontianak, Silk Air kanggo penerbangan Solo-Singapura Lunga Mulih serta Air Asia Kanggo penerbangan Solo-Kuala Blethok, Sakliyane penerbangan langsung marang Mekkah utawa Jeddah, Arab Saudi amerga Solo dadi kota embarkasi Haji kanggo wewengkon Jawa Tengah lan DIY.Kayata papan anggegana liyane, papan anggegana Adisumarmo iki ana ing njaba kota Solo tepate ing Ngemplak, Boyolali. Papan Anggegana iki uga nduwèni fungsi dadi pangkalan TNI AU

Sajarah[besut | besut sumber]

Panggon parkir Adi Sumarmo sing wujudé Gunungan

Papan Anggegana iki biyèn nduwèni jeneng Pangkalan Udhara (Lanud) Panasan, amerga dunungé ing tlatah Panasan. Terus jenengé diowahi dadi Pangkalan Udhara Adisumarmo maluni jeneng Adi Sumarmo (adhiné Agustinus Adisucipto)

Data-data[besut | besut sumber]

Data Papan Anggegana[besut | besut sumber]

  • Jarak saka Surakarta, 14 kilometer
  • Koordinat 07°30´58"S, 110°45´25"E
  • Keduwuran 128 meter
  • Jumlah terminal: 2 terminal penumpang, 2 terminal kargo, 11 tempat parkir pesawat

Data Lapangan Terbang[besut | besut sumber]

Runway 1: Heading 08/26, 2,600m (8,530 ft), 68/F/C/X/T, ILS, Lighting: PAPI
Fire Category VIII, Rescue and fire fighting Navigational Aids: VOR-DME, NDB Airfield Restrictions: Wide body ACFT 180 turn at the end of Runway

Fasilitas Kargo[besut | besut sumber]

Kapasitas 48tonnes (105.000 lbs), gudang jembare 574m² (6,178sq ft), kawasan berikat, hanya kargo domestik, karantina hewan, fasilitas keséhatan, peralatan X-ray , bahan berbahaya, GPU, sabuk berjalan kargo, lan kursi roda.

Maskapé lan tujuan[besut | besut sumber]

Ngeti Uga[besut | besut sumber]

Cithakan:Papan Anggegana di Indonesia


Cithakan:Solo-stub