Bécak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Bécak (saka basa Hokkien: be chia) ya iku siji tumpakan transportasi kang rodhane telu.[1] Padatan, bécak bisa ngemot penumpang cacah loro.[1] Becak kagolong tumpakan kang ramah lingkungan amarga ora njalari polusi. Saliyané iku, bécak uga ora nganggu bebrayan awit swaranè bécak ora seru.[2] Ing taun 1980an kapungkur, bécak dilarang ana ing Jakarta amarga dianggep eksploitasi manungsa.[1]

Sajarah Becak[besut | besut sumber]

Taun 1869, salah siji tokoh saka Amérika kang njabat minangka buruh Kedutaan Besar Amérika Sarékat ing Jepang lagi mlaku-mlaku deleng kaanan ing kutha Yokohama.[1] Ing kono, dhèwèké golèk akal kepriye carané supaya bojone kang sikilè cacat bisa mèlu mlaku-mlaku? Mesthi mbutuhake siji tumpakan.[1] Mikire, tumpakan mau ora perlu ditarik déning jaran amarga penumpange mung siji.[1] Banjur dhèwèké ngambar kreta cilik tanpa tutup ing kertas.[1] Wong-wong Jepang nyebut tumpakan kang ditarik déning manungsa kanthi aran jinrikisha.[1]

Terminal Bécak

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h [1] (diakses tanggal 9 Maret 2011)
  2. [2] (diakses tanggal 10 Maret 2011)