Bécak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Indonésia bike23.JPG
Sawijining becak ing tlatah Ciputat, Kabupatèn Tangerang, Indonésia.

Bécak (saka basa Hokkien: be chia) ya iku sawijining tumpakan transportasi kang rodhane telu.[1] Padatan, becak bisa ngemot penumpang cacah loro.[1] Becak kagolong tumpakan kang ramah lingkungan amarga ora nyebabakè polusi. Saliyane iku, bécak uga ora nganggu masarakat awit swaranè bécak ora seru.[2] Ing tahun 1980an kepungkur, bécak dilarang ana ing Jakarta amarga dianggep eksploitasi manungsa.[1]

Sajarah Becak[besut | besut sumber]

Taun 1869, salah sawijining tokoh saka Amérika kang njabat minangka buruh Kedutaan Besar Amérika Sarékat ing Jepang lagi mlaku-mlaku deleng kaanan ing kutha Yokohama.[1] Ing kono, dheweke golek akal kepriye carane supaya bojone kang sikilè cacat bisa melu mlaku-mlaku? Mesthi mbutuhake sawijining tumpakan.[1] Mikire, tumpakan mau ora perlu ditarik déning jaran amarga penumpange mung siji.[1] Banjur dheweke ngambar kreta cilik tanpa tutup ing kertas.[1] Wong-wong Jepang nyebut tumpakan kang ditarik déning manungsa kanthi aran jinrikisha.[1]

Terminal Bécak

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h (id) [1] (diakses tanggal 9 Maret 2011)
  2. ^ (id) [2] (diakses tanggal 10 Maret 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bécak&oldid=992978"