Pakubuwana XIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana XIII ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧑꧓
Susuhunan Surakarta
Panjenengan11 Juni 2004–sekarang
LeluhurSusuhunan Pakubuwana XII
PresidenMegawati Soekarnoputri
Susilo Bambang Yudhoyono
Joko Widodo
Lair (1948-06-28) Juni 28, 1948 (umur 71)
Indonésia Surakarta, Indonesia
GariniKRAy. Endang Kusumaningdyah (bercerai)
KRAy. Winarti (bercerai)
GKR. Pakubuwana
Jeneng dawa
Raden Mas Suryo Partono
WangsaWangsa Mataram
BapaSusuhunan Pakubuwana XII
IbuKRAy. Pradapaningrum
AgamaIslam

Sri Susuhunan Pakubuwana XIII utawi Sampeyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Tiga-welas (Hanacaraka: ꦯꦩ꧀ꦥꦺꦪꦤ꧀ꦢꦊꦩ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁꦯꦶꦤꦸꦲꦸꦤ꧀ꦑꦁꦗꦼꦁꦯꦸꦯꦸꦲꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧑꧓꧇) (lair ing Surakarta, 28 Juni 1948; umur 71 taun), inggih punika ratu kaping kalih welas ingkang jumeneng wonten ing karaton Kasunanan Surakarta.

Rékonsiliasi Prakara[besut | besut sumber]

Ing surya 18-19 Juli 2009 dipungelar upacara wonten karaton kanggé mangayubagya jumenenganipun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana XIII kanthi iring-iringan beksa Bedhaya Ketawang. Para dhayoh ingkang rawuh kadadosan saking dhayoh agung lan ugi KGPH Tedjowulan ngakoni bilih sesebatan Susuhunan Pakubuwana XIII punika dipunparingaken dhateng KGPH Hangabèhi lumantar adicara rékonsiliasi ingkang dipunprakarsani déning Pamaréntah Kutha Surakarta saha DPR-RI. Wondéné KGPH Tedjowulan piniji minangka mahapatih ingkang kawastanan Kangjeng Gusti Pangéran Harya Panembahan Agung.

Silsilah[besut | besut sumber]

Tiyang sepuh[besut | besut sumber]

  • Putra pambarep saking Susuhunan Pakubuwana XII kaliyan KRAy. Pradapaningrum.

Garwa[besut | besut sumber]

  • Kagungan garwa cacah tiga:
  1. Nuk Kusumaningdyah/KRAy. Endang Kusumaningdyah (pegatan)
  2. Winarsih Sri Haryani/KRAy. Winarti (pegatan)
  3. Asih Winarni/KRAy. Pradapaningsih/GKR. Pakubuwana (minangka pramèswari)

Putra[besut | besut sumber]

  • Kagungan putra kakung cacah kalih:
  1. GRM. Suryo Suharto/KGPH. Mangkubumi
  2. GRM. Suryo Aryo Mustiko/KGPH. Purboyo
  • Kagungan putra setri cacah gangsal:
  1. GRAj. Rumbai Kusuma Dewayani/GKR. Timoer
  2. GRAj. Devi Elyana
  3. GRAj. Ratih Wijasani
  4. GRAj. Sugih Oceani
  5. GRAj. Putri Purnaningrum

Priksani ugi[besut | besut sumber]