Pakubuwana VII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana VII
Pakubuwana VII
Raja Surakarta
Miyos Surakarta, 28 Juli 1796
Séda Surakarta, 10 Mèi 1858
Jabatan

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg Raja Surakarta

Sri Susuhunan Pakubuwana VII ugi kawastanan Sampeyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Pitu (Hanacaraka: ꦯꦩ꧀ꦥꦺꦪꦤ꧀ꦢꦊꦩ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁꦯꦶꦤꦸꦲꦸꦤ꧀ꦑꦁꦗꦼꦁꦯꦸꦯꦸꦲꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧗꧇) utawi Radèn Mas Maliki Solikin (miyos ing Surakarta, 28 Juli 1796 – séda ing Surakarta, 10 Mèi 1858 kanthi yuswa 61 taun) inggih punika raja ingkang kaping enem wonten ing karaton Kasunanan Surakarta.

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Pakubuwana VI
Susuhunan Surakarta
1830-1858
Diganti déning:
Pakubuwana VIII

Cithakan:Solo-bio-stub