Pakubuwana VIII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana VIII
Pakubuwana VIII
Raja Surakarta
Miyos Surakarta, 20 April 1789
Séda Surakarta, 28 Dhésèmber 1861
Jabatan

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg Raja Surakarta

Sri Susuhunan Pakubuwana VIII utawi Radèn Mas Kusèn (miyos ing Surakarta, 20 April 1789 – séda ing Surakarta, 28 Dhésèmber 1861 kanthi yuswa 72 taun) inggih punika raja ingkang kaping pitu wonten ing kraton Surakarta.

Priksani ugi[besut | besut sumber]


Dipunrumiyini
déning:
Pakubuwana VII
Raja Kasunanan Surakarta
1858 - 1861
Dipunlajengaken
déning:
Pakubuwana IX