Pakubuwana IX

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana IX
Pakubuwana IX
Raja Surakarta
Miyos Surakarta, 22 Dhésèmber 1830
Séda Surakarta, 16 Maret 1893
Jabatan

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg Raja Surakarta

Sri Susuhunan Pakubuwana IX utawi Sampeyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Sanga (Hanacaraka: ꦯꦩ꧀ꦥꦺꦪꦤ꧀ꦢꦊꦩ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁꦯꦶꦤꦸꦲꦸꦤ꧀ꦑꦁꦗꦼꦁꦯꦸꦯꦸꦲꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧙꧇)​​ (miyos kanthi asma Radèn Mas Duksina ing Surakarta, 22 Dhésèmber 1830 – séda ing Surakarta, 16 Maret 1893 kanthi yuswa 62 taun) inggih punika raja ingkang kaping wolu wonten ing kraton Surakarta.

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Pakubuwana VIII
Susuhunan Surakarta
1861-1893
Diganti déning:
Pakubuwana X