Pakubuwana XII

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana XII
Pakubuwana XII
Raja Surakarta
Miyos Surakarta, 14 April 1925
Séda Surakarta, 11 Juni 2004
Jabatan

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg Raja Surakarta

Sri Susuhunan Pakubuwana XII utawi Sampeyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Kalih-welas (Hanacaraka: ꦯꦩ꧀ꦥꦺꦪꦤ꧀ꦢꦊꦩ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁꦯꦶꦤꦸꦲꦸꦤ꧀ꦑꦁꦗꦼꦁꦯꦸꦯꦸꦲꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧑꧒꧇) (miyos kanthi asma Radèn Mas Suryaguritna ing Surakarta, 14 April 1925 – séda ing Surakarta, 11 Juni 2004 kanthi yuswa 79 taun) inggih punika raja ingkang kaping sewelas wonten ing karaton Kasunanan Surakarta.

Silsilah


Silsilah[besut | besut sumber]

Tiyang sepuh[besut | besut sumber]

  1. Putra kakung pratama saking Susuhunan Pakubuwana XI kaliyan pramèswari GKR. Pakubuwana, utawi putra ingkang pungkasan saking putra-putrinipun Susuhunan Pakubuwana XI.

Garwa[besut | besut sumber]

Kagungan garwa cacah enem:

  1. KRAy. Mandayaningrum
  2. KRAy. Rogasmara
  3. KRAy. Pradapaningrum
  4. KRAy. Kusumaningrum
  5. KRAy. Retnadiningrum
  6. KRAy. Pujaningrum

Putra[besut | besut sumber]

Kagungan putra tigang-dasa gangsal:

  1. GKR. Alit
  2. KGPH. Hangabehi (jumeneng nata minangka Susuhunan Pakubuwana XIII)
  3. KGPH. Hadi Prabowo
  4. GKR. Galuh Kencono
  5. KGPH. Puspo Hadikusumo
  6. GRAy. Koes Rahmaniyah
  7. GRAy. Koes Saparniyah
  8. GRAy. Koes Handariyah
  9. GRAy. Koes Kristiyah
  10. GRAy. Koes Sapardiyah
  11. GRAy. Koes Raspiyah
  12. KGPH. Kusumoyudo
  13. GRAy. Koes Sutriyah (alm.)
  14. GRAy. Koes Isbandiyah
  15. KGPH. Tejowulan
  16. KGPH. Puger
  17. GRAy. Koes Partinah
  18. GPH. Dipo Kusumo
  19. GRM. Suryo Saroso
  20. KGPH. Benowo
  21. GRAy. Koes Niyah
  22. GPH. Noto Kusumo
  23. GPH. Madu Kusumo
  24. GPH. Wijoyo Sudarsono
  25. GRAy. Koes Murtiyah
  26. GRAy. Koes Sabandiyah
  27. GRAy. Koes Triniyah
  28. GRAy. Koes Indriyah
  29. GPH. Suryo Wicaksono
  30. GPH. Cahyaningrat
  31. GRAy. Koes Suwiyah
  32. GRAy. Koes Ismaniyah
  33. GRAy. Koes Samsiyah
  34. GRAy. Koes Saparsiyah
  35. GPH. Suryo Mataram

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Jabatan Anyar
Kepala Dhaérah Istiméwa Surakarta
1945–1946
Diganti déning:
Jabatan Dibusak
Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Pakubuwana XI
Susuhunan Surakarta
1945–2004
Diganti déning:
Pakubuwana XIII

|}