Pakubuwana XI

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sri Susuhunan Pakubuwana XI
Pakubuwana XI
Raja Surakarta
Miyos Surakarta, 1 Fèbruari 1886
Séda Surakarta, 1 Juni 1945
Jabatan

Radyalaksana The Emblem of Surakarta Kingdom.svg Raja Surakarta

Sri Susuhunan Pakubuwana XI utawi Sampéyandalem Ingkang Sinuhun Kangjeng Susuhunan Pakubuwana Ingkang Jumeneng kaping Sewelas (Hanacaraka: ꦯꦩ꧀ꦥꦺꦪꦤ꧀ꦢꦊꦩ꧀ꦲꦶꦁꦏꦁꦯꦶꦤꦸꦲꦸꦤ꧀ꦑꦁꦗꦼꦁꦯꦸꦯꦸꦲꦸꦤ꧀ꦤꦤ꧀ꦦꦑꦸꦨꦸꦮꦟ꧇꧑꧑꧇) (miyos kanthi asma Radèn Mas Antaséna ing Surakarta, 1 Fèbruari 1886 – séda ing Surakarta, 1 Juni 1945 kanthi yuswa 59 taun) inggih punika raja ingkang kaping sedasa wonten ing karaton Surakarta.

Silsilah[besut | besut sumber]

Tiyang sepuh[besut | besut sumber]

Garwa[besut | besut sumber]

  • Kagungan garwa padmi cacah kalih:
  1. GKR. Kencana (séda sadèrèngipun Pakubuwana XI jumeneng nata)
  2. GKR. Pakubuwana
  • Kagungan garwa selir cacah gangsal:
  1. KRAy. Dayaresmi
  2. KRAy. Dayaningsih
  3. KRAy. Dayasuma
  4. KRAy. Dayaasmara
  5. KRAy. Dayaningrat

Putra[besut | besut sumber]

  • Kagungan putra kakung cacah enem:
  1. KGPH. Mangkubumi
  2. KGPH. Hangabehi
  3. KGPH. Prabuwijaya
  4. GPH. Bintara
  5. GPH. Natapura
  6. KGPH. Purbaya (jumeneng nata minangka Susuhunan Pakubuwana XII)
  • Kagungan putri cacah gangsal:
  1. GKR. Ayu
  2. GKR. Bendara
  3. GKR. Candrakirana
  4. GRAy. Kusumadartaya
  5. GKR. Kedaton

Priksani ugi[besut | besut sumber]

Gelar kabangsawanan
Didhisiki déning:
Pakubuwana X
Susuhunan Surakarta
1939-1945
Diganti déning:
Pakubuwana XII