Baidoa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Baidoa (basa Somali: Baydhabo) iku sawijining kutha ing sisih kidul Somalia, ndarbèni padunung watara 132.000 jiwa (2006).[1] Kutha iki dumunung udakara 256 km saka Mogadishu lan minangka kutha krajan Kawasan Bay. Miturut sajarah, Baidoa dipanggoni déning rong klan, ya iku klan Digil lan Mirifle.

Taun 1991, wektu Perang Sadulur Somalia diwiwiti, éwon cacahé warga Baidoa tilar donya akibat keluwèn lan kakurangan gizi.[2] Wektu iki pamaréntahan sementara Somalia manggon ing kutha iki amarga Mogadishu, kutha krajan Nagara, lagi dikuwasani déning klan-klan lan organisasi kang pada memungsuhan.

Rujukan[besut | besut sumber]