Bari, Somalia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Location of Bari in Puntland, Somalia.

Bari (Basa Somali: Bari) iku laladan (gobolka) ing Somalia Lor. Kutha-kutha wigati antara liya Bosaso (kutha krajan) lan Qardho. Tlatah iki wewatesan karo laladan Sanaag lan Sool ing sisih kulon, Nugaal ing sisih kidul, Lempongan Aden ing sisih lor, lan Samudra Hindia ing sisih wétan. Ing babagan tlatah dharatan, Bari minangka laladan kang paling amba ing Somalia. Mayoritas padunungé arupa sukubangsa Majeerteen.

Tlatah iki kena tsunami kang disebabaké déning lindhu taun 2004 kang kadadéyan ing pasisir Sumatra, Indonésia. Luwih saka satus wong mati ing ujung Hafun, lan dalan pinggir pasisir kang nyambungaké Somalia karo tlatah liyané rusak banget.

Pamérangan administratif[sunting | besut sumber]

Miturut pamaréntahan otonom Puntland, laladan Bari dipérang dadi loro laladan administratif, ya iku Bari ing sisih lor, pusaté ana ing Bosaso, lan Karkaar ing sisih kidul, pusaté ana ing Qardho.[1]

Distrik[sunting | besut sumber]

Ana enem dhistrik ing Bari[2][3]:

  1. Alula District, capital Caluula
  2. Bender Bayla District
  3. Bosaso District - Capital city of Bari Region.
  4. Iskushuban District
  5. Qandala District
  6. Qardho District

Ana uga laladan-laladan tribal, kang kadhangkala diarani dhistrik, ya iku ing tlatah:

Referensi[sunting | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bari,_Somalia&oldid=1055208"