Shabeellaha Dhexe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Shabeellaha Dhexe ing Somalia

Shabele Tengah (Basa Somali: Shabeellaha Dhexe) iku sawijining laladan administratif (gobolka) ing Somalia kidul. Minangka bagéan saka tilas laladan Benadir, kutha krajané ya iku Mogadishu nganti tengah taun 1980-an, sabanjuré kutha Jowhar dadi kutha krajan. Laladan iki wewatesan karo laladan Galguduud, Hiiraan, Shabele Ngisor, Banaadir lan Samudra Hindia.

Jeneng laladan iki dijupuk saka jeneng Kali Shabeelle kang ngliwati tlatah iki.

Distrik[besut | besut sumber]

ir:Shabeellaha Dhexe