Gedo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Lokasi Gedo ing Somalia

Gedo (Basa Somali: Gedo) iku laladan administratif (gobolka) biyèné péranganing laladan Juba Ndhuwur, Somalia. Kutha krajané ya iku Garbahaarreey. Gedo diciptaaké taun 1980-an lan wewatesan karo Ethiopia, Kenya, lan laladan Bakool, Bay, Jubbada Dhexe, lan Jubbada Hoose ing sisih wétan. Tlatah Gedo pérangan kidul, ing sisih kuloné Kali Juba, tau dadi péranganing laladan British Transjuba.