Mudug

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Mudug ing Somalia

Mudug (Basa Somali: Mudug) iku sawijining laladan administratif (gobolka) ing Somaliatengah. Laladan iki wewatesan karo Ethiopia, laladan Nugaal lan Galguduud, lan Samudra Hindia, kutha krajané ya iku Gaalkacyo (sing ndunungi 250,000).

Ing November 2006, Uni Pengadilan Islam dilapuraké nguwasani Bandiiradley, sawjining pemukiman strategis cedhak tapel wates karo Puntland. Nanging, juru wicara warlord lokal Abdi Hassan Awale Qeybdiid ngeklaim yèn pasukané mung nganakaké pemunduran taktis saka laladan mau. Mohamed Mohamud Jama, sawijining juru wicara "Pengadilan Islam" ing Mudug, mbiwara tujuané ya iku arep maju, tumuju menyang Gaalkacyo, pérangan kang didhaku déning Puntland. Nganti saiki, pengadilan Islam mau ngéndhani nyerang Puntland.[1]

Distrik[besut | besut sumber]

Laladan Mudug dumadi saka enem distrik:

Kutha wigati lan désa ing Mudug[besut | besut sumber]

Désa-désa antara Gaalkacyo lan Goldogob[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. ^ BBC News 12 November 2006, diakses 13-11-2006