Banaadir

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir

Banaadir iku laladan (gobolka) ing bagéan kidul Somalia. Mogadishu, kutha krajan Banaadir, uga minangka kutha krajan Somalia. Banaadir wewatesan karo Samudra Hindia lan laladan Somalia liyané kayata Shabeellaha Dhexe lan Shabeellaha Hoose.

Jeneng laladan iki dikira asalé saka tembung Bandari (tegesé plabuhan) utawa Banaderi (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banaadir&oldid=1045148"