Banaadir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Somalia nuduhaké lokasi Banaadir

Banaadir kuwi sawijining dhaerah (gobolka) ing bagéan kidul Somalia. Mogadishu, ibu kutha Banaadir, uga minangka ibu kutha Somalia. Banaadir wewatesan karo Samudra Hindia lan dhaerah Somalia liyané kayata Shabeellaha Dhexe lan Shabeellaha Hoose.

Jeneng dhaerah iki dikira asalé saka tembung Bandari (tegesé plabuhan) utawa Banaderi (plabuhan ing saloré Barawa lan Mogadishu).

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Banaadir&oldid=812853"