Jubbada Dhexe

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Location of Jubbada Dhexe in Somalia

Juba Tengah (Somali: Jubbada Dhexe) iku siji wewengkon administrasi (gobolka) ing Somalia kidul, kang dumunung ing tlatah sajarah Jubaland. Kutha krajané ya iku Bu'aale. Wewengkon iki wewatesan karo wewengkon Gedo, Bay, Shabele Ngisor, Juba Ngisor lan Samudra Hindhia. Tlatah iki dijenengaké jupuk saka jeneng kali kang mili ing tlatah mau ya iku Kali Jubba.

Juba Tengah dumadi saka telung distrik:

  • Bu'aale (kutha krajan)
  • Jilib (Gilib)
  • Sakow
  • Dujuma

Koordhinat: 0°59′19″N 42°38′56″E / 0.98861°N 42.64889°E / 0.98861; 42.64889


Cithakan:Somalia-geo-stub