Sool

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lokasi Sool ing Puntland/Somalia

Cithakan:Otherplaces Sool (Basa Somali: Sool) iku provinsi dumunung ing lor-wétan Afrika (Sungu Africa). Kutha krajané ya iku Las Anod (Laascaanood) lan miturut sajarah tlatah mau misuwur kanthi obahan anti-kolonial kang diarani Darwiish.

Congkrah bab wewengkon[besut | besut sumber]

Sool iku tlatah kang dadi pasulayan, didhaku minangka tlatah kadhaulatan déning loro "nagara" (kang diproklamasèkaké dhéwé lan ora diakoni kanthi internasional) ya iku Somaliland lan Puntland, lan uga dianggep péranganing Républik Somali miturut Piagam Transisi Federal taun 2004 saka Pamaréntahan Transisi Federal (TFG). Sajeroning taun 2006.

Distrik[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]