Somalia Kidul-kulon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Somalia Kidul-kulon iku wewengkon ing Somalia sing dinyatakaké kanthi sepihak minangka laladan otonomi déning Hassan Muhammad Nur "Shatigadud" ing tanggal 1 April 2002. Nanging wiwit tanggal 3 Oktober 2002 (kajaba ing période 14-16 Dhésèmber 2002), kutha krajan régional Baidoa wis dikuwasani déning Sheikh Aden Madobe (damai karo Shatigadud wiwit 23 September 2003) lan Mohamed Ibrahim Habsade. Kondhisi wewengkon iki isih durung cetha apa wis runtuh utawa Shatigadud isih tetep njabat minangka Présidhèn. Kaitung taun 2005, Shatigadud lan Madobe bebarengan njabat minangka mantri ing sangisoré pamaréntahan pusat Mahamantri Ali Muhammad Ghedi.

Laladan-laladan ing Somalia sing didhaku minangka wewengkon entitas iki ya iku: