Bay, Somalia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lokasi Bay ing Somalia

Bay (Basa Somali: Baay) iku sawijining laladan administratif (gobolka) ing tlatah kidul Somalia. Kutha krajané ya iku Baidoa. Laladan iki wewatesan karo laladan Bakool, Shabele Ngisor, Juba Tengah, lan Gedo.

Pamérangan administratif[besut | besut sumber]

Laladan Bay iku laladan kang paling padhet padunungé ing Somalia lan kabagi jroning distrik-distrik:

Baidoa biyèn minangka kutha krajan laladan Juba Ndhuwur lawas, kang dumadi saka Bay, Gedo, Bakool lan mayoritas tlatah Juba Tengah (Jubbada Dhexe). Laladan kang ana saiki iki dirancang taun 1970-an déning rejim militèr.

Demografi[besut | besut sumber]

Klan-klan kang ana ing tlatah iki:

Klan Rahanweyn kang dadi mayoritas padunung:

Mirifle

Basa[besut | besut sumber]

Mayoritas padunung nganggo basa Somali dhialek Afmaay. Uga akèh dianggo ing tlatah iki dhialek Afdabare lan Afgarre, uga dhialek Maxaatiri.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bay,_Somalia&oldid=1015850"