Provinsi otonom Bolzano

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi otonom Bolzano
Autonome Provinz Bozen
Provinzia autonòma de Balsan
Suedtirol CoA.svg
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Trentino-Alto Adige/Südtirol
Ibukutha Bolzano
Area 7,400.43 km²
Populasi (2006) 487,673
Kapadhetan 65
Komunitas 116
Nomor Polisi BZ
Kodhe Pos 39XXX
Kodhe Telepon 0471, 0472, 0473, 0474
ISTAT 021
Presidhèn Luis Durnwalder
Bolzano posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Bolzano-Bozen ing Italia
Wolu distrik

Provinsi Bolzano-Bozen (basa Italia: Provincia autonoma di Bolzano; basa Jerman: Autonome Provinz Bozen; basa Latin: Provinzia autonòma de Balsan), uga diarani miturut basa Inggris:Alto Adige (saka jeneng basa Italia) utawa South Tyrol (saka jeneng basa Jerman Südtirol) kuwi sawijining provinsi otonom ing Italia. Ing basa Latin, jeneng Adesc Autlan Sudtirol dipigunakaké karo-karoné.

Provinsi Bolzano-Bozen kuwi salah siji saka lor provinsi ing region Trentino-Alto Adige/Südtirol, kang uga arupa region otonom. Provinsi iki kapérang dadi 116 comuni (municipal) Ibukuthané yakuwi Bolzano (basa Jerman: Bozen, basa Latin: Balsan). Provinsi iki jembaré 7,400 km² lan total populasi 487,673 (2006). Tlatah iki misuwur gunung-gunungé, kayata Dolomites, kang dadi bagéan wigati saka pagunungan Alpen.

Distrik[sunting | sunting sumber]

  1. Bolzano
  2. Burggrafenamt
  3. Eisacktal
  4. Puster Valley
  5. Salten-Schlern
  6. Überetsch-Unterland
  7. Vinschgau Valley
  8. Wipptal

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige Italia | Provinsi ing regione Trentino-Alto Adige Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige
Bolzano | Trento