Provinsi otonom Trento

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Provinsi otonom Trento
Negara Flag of Italy.svg Italia
Region Trentino-Alto Adige/Südtirol
Ibukutha Trento
Area 6,207 km²
Populasi (2006) 504,824
Kapadhetan 82
Komunitas 223
Nomor Polisi TN
Kodhe Pos 38100
Kodhe Telepon 0461, 0462, 0463, 0464, 0465
ISTAT 022
Presidhèn Lorenzo Dellai
Trento posizione.png
Peta nuduhaké lokasi provinsi Trento ing Italia
Cathedral Square ing Trento.
Roadmap of Trentino.
Tlaga Garda

Provinsi Otonom Trento (basa Italia: Provincia autonoma di Trento), uga dikenal minangka Trentino (saka jeneng regioné), kuwi sawijining provinsi otonom ing Italia. Provinsi Trento kuwi salah siji saka loro provinsi ing Region Trentino-Alto Adige /Südtirol. Provinsi iki kapérang dadi 223 comuni [kutha cilik).

Amarga saking akèhé pecahan cilik-cilik yakuwi 223 comuni, ing pungkasané taun 1970s ditata jroning klompok-klompok kang diarani comprensori ("communities"). Déwan ing saben comprensorio dipilih déning comuni kang dadi anggotané. Senadyan mangkono, pamérangan iki uga dikritik, banjur dianakaké reformasi kanggo nggawé 16 manèh "Valley Communities" kang luwih warata (homogin).

Comprensori kang ana saiki (data populasi 31 Desember, 2004):

Comprensorio Ibukutha Tlatah Populasi Lokasi
C1 Val di Fiemme Cavalese 415 km² 18.990 Eastern Trentino, Avisio Valley
C2 Primiero Fiera di Primiero 413 km² 9,959 Eastern Trentino, Cismon and Vanoi Valleys
C3 Bassa Valsugana e Tesino Borgo Valsugana 578 km² 26,167 Eastern Trentino, Brenta Valley and Tesino
C4 Alta Valsugana Pergine Valsugana 394 km² 48,342 Eastern Trentino, Brenta and Fersina valleys
C5 Valle dell'Adige Trento 656 km² 166,394 Central Trentino
C6 Val di Non Cles 596 km² 37,832 Western Trentino, Noce Valley
C7 Val di Sole Malè 609 km² 15,235 Western Trentino, Noce Valley
C8 Valli Giudicarie Tione 1,176 km² 36,282 Western Trentino, Sarca and Chiese Valleys
C9 Alto Garda e Ledro Riva del Garda 353 km² 44,288 Southern Trentino
C10 Vallagarina Rovereto 694 km² 84,781 Southern Trentino meridionale, Adige Valley
C11 Ladino di Fassa Vigo di Fassa 318 km² 9,276 Eastern Trentino, Avisio valley

Déné wiwit 31 Mei 2005, komunitas utama miturut populasi yakuwi:

Comune Populasi
Trento 110,666
Rovereto 35,231
Pergine Valsugana 18,012
Arco 15,649
Riva del Garda 15,157
Mori 8,833
Lavis 8,157
Ala 8,071
Levico Terme 6,767
Cles 6,714
Borgo Valsugana 6,570
Mezzolombardo 6,339

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]


Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige Italia | Provinsi ing regione Trentino-Alto Adige Bandiera della Regione Trentino-Alto Adige
Bolzano | Trento