Kutub Lor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutub Lor lan Samudra Arktik
Pemandhangan ing Kutub Lor

Kutub Lor utawa Arktik kuwi titik paling lor saka bumi, minangka siji-sijiné titik sing diliwati déning garis khayal 90 derajat Lintang Lor.

Dhéfinisi Kutub Lor Bumi[sunting | sunting sumber]

Kutub Lor kuwi titik paling lor Bumi, bisa didhéfinisèkaké jroning patang cara kang béda-béda. Nanging mung loro cara pisanan sing umum digunakaké. Senadyan mangkono dhéfinisi sing paling umum yakuwi Kutub Lor dumunung ing Samudra Arktik.

  1. Kutub Lor Geografis, uga dikenal minangka Lor Sejati, kuwi titik lor ing poros rotasi Bumi ketemu lumahing bumi.
  2. Kutub Lor Magnetik kuwi titik lor médhan geomagnetik vertikal, yaiku dip yakuwi 90°.
  3. Kutub Lor Geomagnetik kuwi kutub lor saka momen dipole medan geomagnetik Bumi.
  4. Kutub ora terakses Lor kuwi titik paling adoh saka pesisir ngendi waé, lan dumunung ing 84°03′N, 174°51′W. Kutub sajenis dumunung ing Samudra Pasifik lan Hindia.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Kutub_Lor&oldid=814676"