Galium

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
31 senggaliumgermanium
Al

Ga

In
Ga-TableImage.png
Katrangan Umum Unsur
Jeneng, Lambang, Nomer atom galium, Ga, 31
Dhèrèt kimia logam miskin
Golongan, Période, Blok 13, 4, p
Panampilan putih keperakan
125px|Typical (melted blob) 130px|Terkristal
Massa atom 69,723(1) g/mol
Konfigurasi elektron [Ar] 3d10 4s2 4p1
Cacahing èlèktron saben kulit 2, 8, 18, 3
Ciri-ciri fisik
Fase padat
Massa jenis (watara suhu kamar) 5,91 g/cm³
Massa jenis cair ing titik lebur 6,095 g/cm³
Titik lebur 302,9146 K
(29,7646 °C, 85,5763 °F)
Titik umob 2477 K
(2204 °C, 3999 °F)
Kalor peleburan 5,59 kJ/mol
Kalor panguapan 254 kJ/mol
Kapasitas kalor (25 °C) 25,86 J/(mol·K)
Tekanan uap
P/Pa 1 10 100 1 k 10 k 100 k
ing T/K 1310 1448 1620 1838 2125 2518
Ciri-ciri atom
Struktur kristal ortorombik
Bilangan oksidasi 3
(oksida amfoter)
Elektronegativitas 1,81 (skala Pauling)
Energi ionisasi
(detil)
ke-1: 578,8 kJ/mol
ke-2: 1979,3 kJ/mol
ke-3: 2963 kJ/mol
Jari-jari atom 130 pm
Jari-jari atom (terhitung) 136 pm
Jari-jari kovalen 126 pm
Jari-jari Van der Waals 187 pm
Lain-lain
Sifat magnetik tidak ada data
Konduktivitas termal (300 K) 40,6 W/(m·K)
Kecepatan suara (pada wujud kawat) (20 °C) 2740 m/s
Skala Mohs 1,5
Kekerasan Brinell 60 MPa
Nomor CAS 7440-55-3
Isotop
iso NA waktu paruh DM DE (MeV) DP
69Ga 60.11% Ga stabil kanthi 38 neutron
71Ga 39.89% Ga stabil kanthi 40 neutron
Referensi

Gallium yakuwi sawijining unsur kimia jroning tabel périodik kang nduwèni lambang Ga lan nomer atom 31. Sawijining logam miskin kang arang-arang, lan lembut, gallium minangka barang padhet kang gampang rapuh ing suhu endhèk nanging nyair luwih alon ing sakdhuwuring suhu kamar lan pancèn bakal lebur ing tangan. Kawangun jroning jumlah sethithik ing bauksit lan wiji seng. Panerapan kang wigati yakuwi jroning senyawa galium arsenida, dipigunakaké minangka semikonduktor, utamané jroning dioda pemancar cahya.



Golongan → 1 2
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Période ↓
1 1
H

2
He
2 3
Li
4
Be


5
B
6
C
7
N
8
O
9
F
10
Ne
3 11
Na
12
Mg


13
Al
14
Si
15
P
16
S
17
Cl
18
Ar
4 19
K
20
Ca

21
Sc
22
Ti
23
V
24
Cr
25
Mn
26
Fe
27
Co
28
Ni
29
Cu
30
Zn
31
Ga
32
Ge
33
As
34
Se
35
Br
36
Kr
5 37
Rb
38
Sr

39
Y
40
Zr
41
Nb
42
Mo
43
Tc
44
Ru
45
Rh
46
Pd
47
Ag
48
Cd
49
In
50
Sn
51
Sb
52
Te
53
I
54
Xe
6 55
Cs
56
Ba
*
71
Lu
72
Hf
73
Ta
74
W
75
Re
76
Os
77
Ir
78
Pt
79
Au
80
Hg
81
Tl
82
Pb
83
Bi
84
Po
85
At
86
Rn
7 87
 Fr 
88
Ra
**
103
Lr
104
Rf
105
Db
106
Sg
107
Bh
108
Hs
109
Mt
110
Ds
111
Uuu
112
Uub
113
Uut
114
Uuq
115
Uup
116
Uuh
117
Uus
118
Uuo

* Lantanida 57
La
58
Ce
59
Pr
60
Nd
61
Pm
62
Sm
63
Eu
64
Gd
65
Tb
66
Dy
67
Ho
68
Er
69
Tm
70
Yb
** Aktinida 89
Ac
90
Th
91
Pa
92
U
93
Np
94
Pu
95
Am
96
Cm
97
Bk
98
Cf
99
Es
100
Fm
101
Md
102
No
Seri Kimia saka Tabel Périodik
Logam alkali Alkali tanah Lantanida Aktinida Logam transisi
Logam Metaloid Nonlogam Halogen Gas mulia
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Galium&oldid=814391"