Bandhar udhara Abdul Rachman Saleh

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhara Abdul Rachman Saleh
ATC Malang.jpg
Airport Terminal
IATA: MLGICAO: WARA
Ringkesan

Bandhara Abdul Rachman Saleh inggih punika bandhar udhara ingkang dumunung ing Pakis, Kabupaten Malang, Jawa Timur. Kode ICAOnya WARA (rumiyin WIAS) lan kode IATA MLG. Bandhara punika minangka papan pesawat Hercules C-130 lan Super Tucano minangka panggantosing OV-10 Bronco ingkang sampun dipunmuseumaken.

Bandhara Abdul Rahman Saleh kagungan kalih landasan pacu, ingkang angka 1 kangge pesawat-pesawat alit kados Hercules C-130 kanthi dawa 1.500 m, lan ingkang angka kalih kangge pesawat ageng kados Boeing 737 kanthi dawa 2.250 m. Pemprov Jatim lumantar Dishub lan LLAJ badhe ngusulaken dhanteng Kementerian Perhubungan supados nambaih dawaning landasan pacu 720 meter malih. “Kanthi panambahan punika samangke dawaning lanasan pacu ing Bandhara Abd. Saleh Malang dados 3.000 meter lan ugi dobel landasan pacunipun.” Kanthi mekaten, Bandhara Abd. Saleh kagungan potensi dados Bandhara Internasional, saengga pihak Kepala Dinas Perhubungan dan LLAJ Pemprov Jatim ngusulaken dhateng Kemenhub saperlu namba landasan pacu.[1]

Sasampunipun 6 taun wiwit 5 Mei 2005 migunakaken terminal wonten ing Base ops Lanud Abd Saleh. Kalih dinten saderengipun ewahaning taun enggal 2012, nalika tanggal 30 Desember 2011 penerbangan sipil ing Abd Saleh migunakaken bandhar udhara enlcave sipil ingkang kapisah saking base ops Lanud Abd Saleh. Bandhar udhara punika dipunbangun kanthi bea dumugi angka Rp 139 miliar. Kados ingkang dipunmangertosi, penerbangan sipil ing bandhara punika kabikak wiwit 1994 rumiyin. Anangung naming dumugi 1997 nalika krisis moneter kadadosan, , Merpati Nusantara Airlines ingkang nglayani penerbangan boten kiat nglajengaken lan nutup penerbanganipun.[2]

Kangge penerbangan sipil nglayani rute Malang-Jakarta dipunlayani dening maskapai Sriwijaya Air, Garuda Indonesia, lan Batavia Air. Dene kangge rute Malang-Denpasar dipunlayani dening Wings Air anak perusahaan saking Lion Air migunakaken pesawat Avions De Trasnport Regional, nama kepanjangan saking ATR 72 seri 500.[3] Saderengipun Bandhara Abdul Rahman Saleh nalika taun 2007 dumugi taun 2008 nate nglayani 3 ruet penerbangan, inggih punika Malang-Jakarta, Malang-Balikpapan-Tarakan, lan Malang-Denpasar. “Bandhara Abd. Saleh minangka bandhara ingkang unik amarggi minangka satunggaling bandhara ingkang dipunkelola dening pemprov. Bandhara sanesipun dipunkelola dening PT Angkasa Pura.”[4] Nama bandhara punik kapendhet saking salah satunggaling nama pahlawan nasional Indonesia: Abdul Rahman Saleh, lan saderengipun kagungan nama Bandhara Abdul Rachman Saleh, bandhara punika kagungan nama Lapangan Terbang Bugis.

Pajak[sunting | sunting sumber]

Pajak domestik Rp. 11.000,-

Maskapai[sunting | sunting sumber]

Cithakan:Airport-dest-list

Eks Maskapai[sunting | sunting sumber]

Transportasi Darat[sunting | sunting sumber]

Taksi[sunting | sunting sumber]

Taksi Garuda.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala[sunting | sunting sumber]