Bandhar udhara Husein Sastranegara

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandara Internasional Husein Sastranegara
Bandung-airport.jpg
Airport Terminal
IATA: BDOICAO: WICC
BDO is located in Java
{{{alt}}}
BDO
Location of airport in Java
Ringkesan
Tipe Airport Publik/Militer
Operator PT Angkasa Pura II
Lokasi Bandung, Jawa Barat, Indonesia
Elevasi AMSL 2.436 ft / 742 m
Koordinat 06°54′02″S 107°34′35″E / 6.90056°S 107.57639°E / -6.90056; 107.57639
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
11/29 7.361 2.244 Aspal

Bandhar Udhara Internasional Husein Sastranegara inggih punika salah satunggaling bandhar udhara ingkang dumunung ing Kota Bandung, Jawa Barat, Indonesia. Kejawi kangge nglayani masyarakat, bandhara punika ugi minangka salah satunggaling pangkalan angkatan udara TNI. Menawi dipuntingali wonten ing peta, bandhara umum badhe katingal ing sisih kilen kidul lan militer ing tengen kilen kidul. Wonten ing sisih ler landhas pacunipun saged katingal hanggar-hanggar kagunganipun PT. Dirgantara Indonesia.

Pajak Pelayanan Bandhara[sunting | sunting sumber]

  • Pajak domestik: Rp25.000,00/panumpang
  • Pajak internasional: Rp75.000,00/panumpang

Maskapai Penerbangan[sunting | sunting sumber]

Gambar:Sriwijayaairbdg737.jpg
Sriwijaya Air lan Air Asia ingkang saweg siap lepas landas ing Bandhara Husein Sastranegara

Cithakan:Airport-dest-list

Statistik[sunting | sunting sumber]

Penerbangan paling rame medal saking Bandhar Udhara Internasional Husein Sastranegara adedhasar frekuensi
Peringkat Tujuan Frekuensi
(Mingguan)
Maskapai penerbangan
1 Flag of Indonesia.svg Surabaya 49 Garuda Indonesia, Indonesia AirAsia, Lion Air
Merpati Nusantara Airlines, Sriwijaya Air
2 Flag of Indonesia.svg Denpasar/Bali 32 Indonesia AirAsia, Lion Air, Merpati Nusantara Airlines, Citilink
3 Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpur 28 AirAsia, Indonesia AirAsia[1]
4 Flag of Singapore.svg Singapura 24 Batavia Air,[2] Indonesia AirAsia, SilkAir[3]
5 Flag of Indonesia.svg Medan 17 Indonesia AirAsia, Lion Air
6 Flag of Indonesia.svg Yogyakarta 14 Merpati Nusantara Airlines, Wings Air
7 Flag of Indonesia.svg Batam 10 Lion Air, Sky Aviation
8 Flag of Indonesia.svg Semarang 9 Merpati Nusantara Airlines, Pacific Royale Airways
9 Flag of Indonesia.svg Bandar Lampung 7 Merpati Nusantara Airlines
10 Flag of Indonesia.svg Pekanbaru 7 Indonesia AirAsia
11 Flag of Indonesia.svg Banjarmasin 7 Lion Air

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Pangkalan udara Andir di tahun 1930-an

Bandhar udhara Husein Sastranegara dipunbangun Belanda ing jaman kolonial, wonten ing desa Andir, Bandung. Lan nama Husein Sastranegara asalipun saking nama satunggaling perintis TNI-AU ingkang kagungan nama Husein Sastranegara.

Bandhar Udhara Kertajati[sunting | sunting sumber]

Gubernur Jawa Barat mbiwarakaken bilih badhe kabangun bandhara enggal saperlu nggantosaken Bandhara Internasional Husein Sastranegara, ingkang dipunsukani nama Bandhar Udhara Internasional Jawa Barat (BIJB) ingkang dumunung ing Kertajati, Kabupaten Majalengka, sakitar 100 kilometer (62 mil) sisih wetan Bandung. Rencana kasebut sampun pesthi ananging mandheg amargi perkawis jangka panjang lan kirangipun bea. Kejawi punika, rencana bersaing saweg dipunkembangaken saperlu bandhara enggal ing lokasi sanes, inggih punika wonten ing Karawang ingkang badhe ngrelokasi Bandhara Soekarno Hatta.[4]

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]