Angkasa Pura

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

PT. Angkasa Pura (Persero) wujud salah sijiné Badan Usaha Milik Negara sangisoré Departemen Parhubungan kang nduweni tugas ing bidang pangelolaan lan pangusahan bandar udara kang ana ing Indonésia. PT. Angkasa Pura kapengkar dumadi loro bageyan yaiku : PT. Angkasa Pura I lan PT. Angkasa Pura II.

Angkasa Pura I kang ndhuweni kantor pusat ana ing Jakarta.[1] Angkasa Pura II ndhuweni kantor kantor pusat ana ing Bandara Internasional Soekarno-Hatta ing Tangerang, Banten.[2]

Sajarah[sunting | sunting sumber]

PT Angkasa Pura I madeg ana ing taun 1964 ing ngisoré jeneng Parusahaan Negara (PN) Angkasa Pura "kemayoran". PT Angkasa Pura II madeg ing tanggal 13 Augustus 1984.

Operasi[sunting | sunting sumber]

PT. Angkasa Pura ngoperasikake bandara kang ana ing ngisor iki:

Uga madegake cabang minangka kanggo ngelayani ATS ing Makassar:


Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Home. Angkasa Pura I. Retrieved on 16 September 2010. "PT. Angkasa Pura 1 (PERSERO)Graha Angkasa Pura 1Kota Baru Kemayoran, Blok B.12,Kav. 2, Jakarta 10610"
  2. ^ "Informasi Perusahaan." Angkasa Pura II. Retrieved on 16 September 2010. "Kantor Pusat PT (Persero) Angkasa Pura II Bandara Internasional Jakarta Soekarno-Hatta."

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Angkasa_Pura&oldid=880599"