Bandhar udhara Sultan Syarif Kasim II

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Terminal lama bandhar udhara Sultan Syarif Kasim II saderengipun dipunleburaken
Tempat keberangkatan bandara Sultan Syarif Kasim II

Bandhar Udhara Internasional Sultan Syarif Kasim II (IATA: PKUICAO: WIBB) inggih punika salah satunggaling bandhar udhara ingkang dumunung ing Kota Pekanbaru lan saderengipun kagungan nama Bandhara Simpang Tiga. Bandhara punika kagungan wiyar 321,21 ha. Saperlu nyambut PON XVII nalika taun 2012, bandhara punika dipunwiyaraken malih saengga saged nampung pesawat ingkang langkung ageng. Bandhara punika ugi dados home-base kangge Skuadron Udara 12 TNI AU.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

Bandhar udhara Sultan Syarif Kasim II (SSK. II) Pekanbaru minangka bandhara peninggalan sajarah saking jaman kamardikan nglawan penjajah Belanda lan Jepang. Nalika punika dipunsebut “Landasan Udara” ing pundit landasan punika taksih arupi lemah ingkang dipunratakaken lan dipunginakaken minangka Pangkalan Militer.

Nalika taun 960 pamarentah ngoperasikaken bandhara punika dados bandhara perintis lan ngewahi nama saking Landasan Udara dados “Pelabuhan Udara Simpang Tiga”. Nama Simpang Tiga kapendhet amargi lokasinipun wonten ing tiga margi persimpangan inggih punika margi pinuju Kota Madya Pekanbaru, Kabupaten Kampar lan Kabupaten Indragiri Hulu. Adedasar Rapat Kepala Kantor Perwakilan Departemen Perhubungan tanggal 23 Agustus 1985 nama Pelabuhan Udara Simpang Tiga pun gantos dados Bandhar Udhara Simpang Tiga wiwit tanggal 1 September 1985.

Nalika tanggal 1 April 1994 Bandhar Udhara Simpang Tiga kagabung kaliyan Manajemen ingkang dipunkelola dening PT. Angkasa Pura II (Persero). Lan dipunsebut kanthi Kantor Cabang Bandhar Udhara Simpang Tiga, ingkang samangke gantos nama dados Bandhar Udhara Sultan Syarif Kasim II ingkang katetepaken lumantar keputusan Presiden No.Kep.473/OM.00/1988-AP II tgl. 4 April 1998 lan dipunresmikaken dening Presiden Republik Indonesia, Abdurrahman Wahid, tanggal 29 April 2000. [1]

Maskapai Penerbangan dan penumpang[sunting | sunting sumber]

Punika minangka dhaptar penerbangan ingkang miber wonten ing mriki (data per Desember 2012) : Cithakan:Airport-dest-list

Statistik[sunting | sunting sumber]

Penerbangan tersibuk keluar dari Bandar Udara Sultan Syarif Kasim II berdasarkan frekuensi [rujukan?] [2][3]
Peringkat Tujuan Frekuensi
(Mingguan)
Maskapai penerbangan
1 Flag of Indonesia.svg Jakarta, Majalengka 112 Garuda Indonesia, Lion Air, Sriwijaya Air, Sky Aviation
2 Flag of Indonesia.svg Batam, Majalengka, Manado, Barjamasin 63 Wings Air, Pacific Royale Airways, Sky Aviation, Sriwijaya Air
3 Flag of Indonesia.svg Medan 24 Lion Air, Sriwijaya Air, Indonesia AirAsia
4 Flag of Indonesia.svg Dumai, Majalengka, Cirebon-Cakrabhuana, Manado, Jakarta Wetan 14 Pelita Air Service
5 Flag of Malaysia.svg Melaka 8 Wings Air, Sky Aviation
6 Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpur-KLIA 7 AirAsia
7 Flag of Indonesia.svg Bandung 7 Indonesia Air Asia
8 Flag of Indonesia.svg Tanjung Pinang 7 Sky Aviation
9 Flag of Singapore.svg Singapura 5 SilkAir
10 Flag of Malaysia.svg Kuala Lumpur-Subang 5 Firefly

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (en) [1]
  2. ^ (en) [2]
  3. ^ (en) [3]

Njaba[sunting | sunting sumber]

[[Kategori:Bandhar udhara ing Indonesia