Bandhar udhara internasional Sunan Kalijaga

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar udhara internasional Jawa Barat
IATA: ZEGICAO: SPKI
Ringkesan
Tipe Airport Publik
Owner Kentanix, Gunung Subur Sentosa, Suryamas Group, Dirgantara Group
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Bandung, Cirebon, Kuningan, Majalengka, Sumedang, Tegal, Pemalang, Brebes
Lokasi Kabupaten Majalengka
Runways
Direction Dawa Lumah
ft m
13/31 13.123 4.000 Aspal

Bandhar Udhara Internasional Kertajati utawa misuwur minangka Bandhar Udhara Internasional Jawa Kulon yaiku bandhar udhara kang dibangun ing Kabupatèn Majalengka, Jawa Kulon, Indonésia kang ambané 5000 ha ning ing wektu pisanan mung digunakake 646 ha .[1]

Bandhar udhara iki beda karo Bandhar udhara internasional Ketapang, Karawang, kang arep dibangun taun 2015 minangka panjangkep Bandhar Udhara Soekarno-Hatta. Bandhar udhara Majalengka mapan ing Kabupatèn Majalengka, kurang luwih 100 kilometer ing sisih wétan Bandung. Bandhar udhara iki dibangun kanggo ngganteni Bandhar udhara Husein Sastranegara ing Bandung, nanging uga nglayani saka Cirebon.

Proyek iki ngentekake Rp 25,4 triliun. Per Februari 2011, konstruksi durung diwiwiti, nanging wis nyawisake 1.800 hektar kanggo bangun bandhar udhara, lan 500 hektar wis cumepak kanggo mbangun bandhar udhara. Dalan tol kang dadi dalan kang tumuju bandhara uga wiwit dibangun.[2]

Lapangan Terbang Kemudahan[sunting | sunting sumber]

Terminal, lapangan montor mabur ndhuweni fasilitas kayata :

  • Caffe
  • Ceck-di kaunter
  • Kamar Jenazah
  • bilik menunggu
  • Toilet/Mushola
  • ATM
  • Pakiran
  • Fitnes
  • Ambulance

Minangka ing njaba Terminal, lapangan montor mabur ndhuweni sarana lan prasarana kaya:

  • Lapangan Terbang Akses Jalan
  • Kawasan Tempat letak kenderaan
  • Taman
  • Apron
  • ATC Tower
  • hangar
  • Cara Taxii
  • Landasan dan
  • Helipad

Referensi[sunting | sunting sumber]