Bandhar udhara Utarom

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Papua Barat,Indonésia


Bandhar Udhara Utarom
IATA: KNGICAO: WASK
Ikhtisar
Jinis bandhara Sipil
Lokasi Kaimana, Papua Barat, Indonésia
Èlevasi 6 m (19 ft)
Koordinat 03°38′37.73″S, 133°41′44.24″E

|- !align="left" valign="top"|01/19 |valign="top"|5.249 |valign="top"|1.600 |valign="top"|Aspal

|} Bandhar udhara Utarom (IATA: KNG, ICAO: WASK) dipunkenal ugi Bandhar udara Kaimana, amerga bandhar udara menika wonten ing kabupaten Kaimana, Papua Barat, Indonésia.[1] Bandhara punika wonten kinten-kinten 15 km saking Kaimana.[1]

Bandhar Udhara Kaimana utawi Utarom 1962


Rute lan Maskapai Penerbangan[sunting | sunting sumber]

Bandhar Udhara Utarom
No. Maskapai Destinasi
01. Lion Air Ambon, Fakfak
02. Merpati Fakfak, Manokwari, Sorong
03. Nusantara Fakfak, Manokwari, Sorong
04. Airlines Fakfak, Manokwari, Sorong


Kacilakan Merpati Nusantara Airlines Penerbangan 8968 (2011)[sunting | sunting sumber]

Merpati Nusantara Airline Penerbangan 8968 sakmenika penerbangan domestik MA-60 damelan Xi'an Aircraft Industrial Corporation, China ingkang mlampah [[saking Sorong, Papua Barat, Indonésia tumuju Kaimana kaliyan Nabire, Papua Barat, Indonésia.[2] [3] 7 Mei 2011 kadadosan kacilakan ingkang damelaken 27 tiyang tiwas (21 panumpang, 6 kru pesawat) amergi dawahipun MA-60 wonten laut lepas Provinsi Papua Barat, Indonésia.[4] saking Bandhar Udhara Utarom, Kaiamana, Papua Barat, Indonésia Pesawat punika dhawah wonten laut 500 meter saking bandhara.[5] Amergi kadadosan punika Kabag Kaimana, AKP Teddi Efendi sakaluarga ninggal yuswa.[5] Saderengipun MA-60 damelan Xi'an Aircraft boten diidinaken menawi beroprasi, amergi sampun wonten sejarahipun kacilakan pesawat ingkang sajinisipun.[3]


Dhaptar Kacilakan[sunting | sunting sumber]

Daftar Kacilakan MA-60 [3]
No. Tanggal Kadadosan Tipe Pesawat No. Panerbangan Ingkang nitih Kacilakan Panggenan Kacilakan
01. Januari 2009 Xi'an MA-60 gadhahipun Zest Airways - - Undershot (mendarat sadherengipun dugi landasan) Bandhar Udhara Godofredo P Ramos , Filipina
02. 25 Juni 2009 Xi'an MA-60 gadhahipun Zest Airways 863 54 kaliyan 5 awak pesawat (boten wonten korban) Overshot (mendarat sadherengipun dugi landasan) Bandhar Udhara Godofredo P Ramos , Filipina
03. 03 Novembar 2009 Xi'an MA-60 UM-239 gadhahipun Air Zimbabwe - - Nabrak 5 babi hutan nalika lepas landas Bandhar Udhara Internasional Harare
04. 07 Desember 2010 Xi'an MA-60 - - dawah nalika ndarat Bandara Internasional Rangoon, Myanmar
05. February 2011 Xi'an MA-60 - - Medal saking landasan pacu Kupang, Indonésia
06. 07 Mei 2011 Xi'an MA-60 MZ-8968 21 panumpang kaliyan 6 kru pesawat[4] dawah wonten laut lepas nalika ndarat Bandhar udhara Utarom, Kaimana, Indonésia


Chathetan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (en) informasi Bandhara ning World Aero Data dipununduh tanggal 21 Mei 2011, tabuh 19.36 WIB
  2. ^ (en)27 killed in plane crash in Indonesia dipununduh tanggal 22 Mei 2011, tabuh 08.39 WIB
  3. ^ a b c wap.vivanews.com dipununduh tanggal 22 April 2011, tabuh 07.40 WIB
  4. ^ a b (en)Plane carrying 27 crashes in easter Indoneia dipununduh tanggal 22 Mei 2011, tabuh 07.50 WIB
  5. ^ a b Kecelakaan Pesawat Merpati di Kaimana, Papua Barat dipununduh tanggal 22 Mei 2011, tabuh 08.36 WIB