Bandhar udhara Adi Sucipto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar Udhara Internasional Adisutjipto
Adisutjipto airport.JPG
IATA: JOGICAO: WARJ
Ringkesan
Tipe Airport sipil lan militer
Owner PT Angkasa Pura II
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Jogyakarta , Jawa Tengah
Lokasi Sleman, DI Yogyakarta

Bandara Adisutjipto yaiku bandhar udhara kang dumunung ana ing Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode ICAOnya WARJ (mbiyèn WIIJ), Kode IATA: JOG.

Bandhar udhara Adisutjipto mbiyèn ndhuwèni nama Maguwo, yaiku nama kang dijupuk saka dumununging nama desa (Maguwoharjo). Panggantian nama ditindakake sawisé montor mabur Dakota VT-CLA kang dilakokaké déning panjenengané Marsekal Muda Anumerta Agustinus Adisutjipto katembak tiba déning montor mabur Walanda tanggal 29 Juli 1947. Sadurungé lapangan udhara iki dadi lapangan militer, ananging panggunaané dijembaraké tumuju kapentingan sipil. Saengga nganthi saiki isih ana bagéyan panggonan kang katutup (wewates kagiatan militer). Bandhar udhara iki uga kagolong bandhar udhara pendhidhikan Akademi Angkatan Udara saka TNI Angkatan Udara. Uga Skadron Pendhidhikan 101 (FFA AS-202-18A, T-41D) lan Skadron Pendhidhikan 102 (T-34C, KAI KT-1).

Jembar wewengkon bandhara: 88,690 m², déning loro landasan pacu.


Maskapai[sunting | Sunting sumber]

Ing ngisor dhaptar maskapai kang ngelayani pamaburan langsung saka Yogyakarta (nganthi wulan April 2015):

Perusahaan Penerbangan Tujuan
AirAsia Johor Bahru, Kuala Lumpur
Aviastar Bandar Lampung
Batik Air Jakarta-Soekarno Hatta
Citilink Balikpapan, Jakarta–Halim Perdanakusuma, Pekanbaru
Express Air Pontianak
Garuda Indonesia Balikpapan, Banjarmasin, Denpasar/Bali, Jakarta-Soekarno Hatta, Batam (rencana)
Garuda Indonesia
operated by Explore Jet
Balikpapan, Makassar
Indonesia AirAsia Denpasar/Bali, Jakarta-Soekarno Hatta, Medan, Singapore
Lion Air Balikpapan, Bandung, Batam, Banjarmasin, Denpasar/Bali, Jakarta–Soekarno Hatta, Mataram–Lombok, Makassar, Palembang
Nam Air Palembang, Pontianak
Silk Air Singapore
Sriwijaya Air Balikpapan, Jakarta–Soekarno Hatta, Surabaya
Wings Air Bandung, Surabaya, Banyuwangi

Pranala njaba[sunting | Sunting sumber]