Bandhar udhara Adi Sucipto

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Bandhar Udhara Internasional Adisutjipto
Adisutjipto airport.JPG
IATA: JOGICAO: WARJ
Ringkesan
Tipe Airport sipil lan militer
Owner PT Angkasa Pura II
Operator PT Angkasa Pura II
Nglayani Jogyakarta , Jawa Tengah
Lokasi Sleman, DI Yogyakarta

Bandara Adisutjipto yaiku bandhar udhara kang dumunung ana ing Sleman, Daerah Istimewa Yogyakarta. Kode ICAOnya WARJ (mbiyen WIIJ), Kode IATA: JOG.

Bandhar udhara Adisutjipto mbiyen ndhuweni nama Maguwo, yaiku nama kang dijupuk saka dumununging nama desa (Maguwoharjo). Panggantian nama dilakukake sabanjuré montor mabur Dakota VT-CLA kang dikemudikake déning panjenengané Marsekal Muda Anumerta Agustinus Adisutjipto katembak tiba déning montor mabur Walanda tanggal 29 Juli 1947. Sadurungé lapangan udhara iki dadi lapangan militer, ananging panggunaané dijembarake tumuju kapentingan sipil. Sahingga nganthi saiki isih ana bageyan panggonan kang katutup (wewates kagiatan militer). Bandhar udhara iki uga kagolong bandhar udhara pendhidhikan Akademi Angkatan Udara saka TNI Angkatan Udara. Uga Skadron Pendhidhikan 101 (FFA AS-202-18A, T-41D) lan Skadron Pendhidhikan 102 (T-34C, KAI KT-1).

Jembar wewengkon bandhara: 88,690 m², déning loro landasan pacu.


Maskapai[sunting | sunting sumber]

Ing ngisor dhaptar maskapai kang ngelayani pamaburan langsung saka Yogyakarta (nganthi wulan Juli 2011):

Cithakan:Airport-dest-list

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]