Bandhar udhara internasional Achmad Yani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
{{{name}}}
IATA: SRGICAO: WARS
Ikhtisar
Jinis bandhara sipil lan militer
Lokasi Semarang, Jawa Tengah, Indonésia
Èlevasi 3 m (10 f)
Koordinat 6° 58′ 21,82″ LS,
110° 22′ 31,31″ BT

|- !align="center" valign="top"|13/31 |align="center" colspan="2" valign="top"|{{{dawa_f}}} |align="center" valign="top"|{{{dawa_m}}} |align="center" valign="top"|aspal

|}

Bandhar Udhara Internasional Achmad Yani (IATA: SRG, ICAO: WARS) dumunung ing kutha Semarang, Jawa Tengah, Indonésia. Jeneng bandhara iki dijupuk saka salah siji pahlawan revolusi Indonésia, Achmad Yani. Peresmian dadi bandhara internasional nalika miwiti ana pamaburan perdhana Garuda Indonésia menyang Singapura wulan Maret 2004.

Pesawat Fokker ing lapangan terbang Simongan ing taun 1930-an

Data bandhara[sunting | sunting sumber]

  • Landhasan utama: 2.680 x 45 m [1][2]
  • Gunggung penumpang saben dina: 1.600 nganti 2.000 (2006)

Parusahan pamaburan[sunting | sunting sumber]

Bandhar Udhara Internasional Ahmad Yani Semarang

Rencana mangsa ngarep[sunting | sunting sumber]

Pamaréntah Provinsi Jawa Tengah miwiti proyèk iki taun 2005. Bandhar udhara internasional Achmad Yani mengko bakal nduwèni fasilitas:

  1. Ndawakaké landhasan — Landhasan sing dawané 2.680 m sing bisa nampung Boeing 767 lan Airbus A320 anyar iki diresmaké Gubernur Jawa Tengah. [3][4] [5][6] [7]
  2. Terminal anyar sing luwih jembar — Terminal anyar iki bakal dibangun ing sisih lor terminal lawas, jembaré 21.500 mèter pesagi lan mampu nangani loro pesawat ukuran gedhé lan 8 pesawat ukuran cilik.

Rujukan[sunting | sunting sumber]