SilkAir

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Silkair
Silkair-003.jpg
IATA ICAO Kode panggil
MI SLK SilkAir
Didegaké 1989 (dengan nama Tradewinds)
Hub Singapore Changi Airport
Program frequent flyer KrisFlyer
Lounge penumpang Silver Kris Lounge
Ukuran armada
Kutha tujuan
Perusahaan induk Singapore Airlines Limited
Slogan perusahaan where the world unwinds
Kantor pusat Singapore
Wong wigati Mike Barclay (CEO)
Situs web http://www.silkair.com

SilkAir yaiku anak perusahaan teka Singapore Airlines lan arupi maskapai penerbangan sing berbasis ing Singapura. SilkAir miber saka Singapura marang tujuan-tujuan "eksotis" ing Asia Tenggara, India lan Republik Rakyat Cina.

Sajarah[sunting | sunting sumber]

SilkAir mulane kui perusahaan penerbangan charter regional sing nduweni jeneng Tradewinds Charters ing taun 1976, migunaake pesawat-pesawat sing akehe disewa saka Singapore Airlines. Jasa penerbangan nduweni jadwal mulai kakenal saat mulai menyewa pesawat jenis McDonnell Douglas MD-87. Sawijining perubahan strategi pemasaran sing gedhe sing dilakuake ing taun 1991 ngubah jenenge dadi kaya sing digunake saiki, lan ngikuti panggunaan 6 pesawat Boeing 737-300 anyar sing diawali setaun sedurunge. Ing pertengahan 1990-an lan SilkAir mulai migunaake Airbus A310-200.

Armada[sunting | sunting sumber]

SilkAir nduweni salah sawujine armada anyar ing Asia Tenggara. yaiku :

Data kode[sunting | sunting sumber]

  • Kode IATA: MI
  • Kode ICAO: SLK
  • Tanda panggil: Silk Air

Tujuan[sunting | sunting sumber]

Menika tujuan penerbangan SilkAir (data tanggal 14 Juni 2010):

Republik Rakyat Cina[sunting | sunting sumber]

India[sunting | sunting sumber]

Kamboja[sunting | sunting sumber]

Indonesia[sunting | sunting sumber]

Malaysia[sunting | sunting sumber]

Myanmar[sunting | sunting sumber]

Filipina[sunting | sunting sumber]

Singapura[sunting | sunting sumber]

Thailand[sunting | sunting sumber]

Vietnam[sunting | sunting sumber]

Timor-Leste[sunting | sunting sumber]

Australia[sunting | sunting sumber]

Christmas Island

Rekanan codeshare[sunting | sunting sumber]

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=SilkAir&oldid=882869"