Urap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Urap
Urap.JPG
Vegetable urap
Jeneng liyanéUrab, Urap-urap, krawu
AjanganSide dish
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaCentral Java and Yogyakarta
Hawa ajanganMostly served with main course
Woworan pokokSteamed vegetable salad, shredded coconut dressing
Buku masakan: Urap  Médhia: Urap
Urap (sisih tengen ngisor) minangka bagean saka sajian nasi kuning .
Resep bumbu urap-urap

Urap (kadhang kala diarani nganggo urab utawa ing bentuk jamak urap-urap ) yaiku sajian salad sayuran kukus sing dicampur karo klapa parut sing dibumbui lan dibumbui kanggo diolah. [1] Biasané ditemokake ing masakan Indonesia, luwih tepat masakan Jawa . Urap bisa dikonsumsi dhewe minangka salad kanggo panganan vegetarian [2] utawa kanggo panganan sampingan. Urap biasané ditemokake minangka bahan sampingan prasyarat tumpeng Jawa, tumpukan beras berbentuk kerucut diubengi macem-macem panganan, uga bagean saka sajian nasi kuning . Ing masakan Bali dikenal kanthi jeneng Urab sayur .

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Sayuran sing biasané digunakake ing urap yaiku bayem, bayem banyu, godhong singkong enom, godhong pepaya, longbean Cina, kecambah kacang lan kubis . Kanggo entuk rasa sing akeh, umume resep meksa nggunakake daging klapa lawas utawa serundeng, tinimbang turahan. Klapa abon kasebut dibumbui bawang, bawang putih, lombok abang, jus asam, lengkuas, uyah lan gula klapa .

  1. Indonesian Food recipes
  2. "Vegetarian Guide". Diarsip saka sing asli ing 2012-02-03. Dibukak ing 2012-02-24.