Serundeng

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Irisan daging sapi

Serundeng yaiku panganan khas saka Indonesia kang asring digunakake minangka lawuh sisih. Serundeng digawe saka klapa parut sing digoreng nganti kuning coklat karo rempah-rempah kayata bawang, lombok, bawang putih, bawang,

tumbar, kunir, gula, asam jawa, daun teluk, godhong oranye lan galangal . Rempah-rempah iki diremehake sadurunge digunakake. Serundeng umume disuguhake daging sapi sing digoreng, yaiku panganan serundeng, utawa disiram soto, ketan, utawa burasa (panganan Makassar) kanggo nambahi rasa gurih ing sajian.

Ing Malaysia istilah serunding nuduhake daging sapi utawa pitik sing dikorok, dicelupake wong Malaysia bisa dicampur karo klapa parut kaya serundeng Indonesia utawa ora. Padahal ing Indonesia serundeng cetha nuduhake klapa parut goreng, kajaba ing Pulo Riau sing uga bisa ngrujuk daging sapi utawa pitik sing abuh, malah mangrove.

Kamangka, ing Sumatra Barat pancen beda. Tembung serundeng ora nuduhake panganan adhedhasar klapa. Serundeng ing Sumatra Kulon dumadi saka kentang lan kentang manis [1] kang Cut menyang cilik bêsik lan banjur diwenehi rempah-rempah kacang lan goreng. Luwih enak lan enak, mesthine.

Cathetan[besut | besut sumber]

  1. VIVA, PT. VIVA MEDIA BARU - (2017-04-11). "Sensasi Kelezatan Serundeng Ubi Minang - VIVA" (ing basa Indonesia). Dijupuk 2017-11-25.