Tarawih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kahanan kasiapan salat tarawih ing wulan suci Ramadhan ana Masjid al-Haram Mecca

Salat Tarawih (uga disebut terawèh utawa tarawèh) iku Salat Sunnat sing diayahi mligi mung ing sasi pasa. Tarawih jroning basa Arab iku wangun jama’ saka تَرْوِيْحَةٌ sing maknané "wektu sesaat kanggo istirahat". Wektu salat sunnat iki ya iku sakwisé isya', biasané diayahi sacara jama'ah ing masjid. Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam mung naté ngayahi salat iki sacara jama'ah kaping telu. Disebutaké yèn Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam ora mbanjuraké ing wengi-wengi saterusé amarga wedi yèn bab iki banjur dadi kewajiban ummat muslim.

Raka'at Salat[besut | besut sumber]

Ana sawetara praktèk ngenani gunggung raka'at lan salam jroning salat tarawih, ing mangsa Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam gunggung raka'at ana 8 raka'at ditambah 3 raka'at witir. Lan ing zaman khalifah Umar dadi 20 raka'at ditambah 3 raka'at witir. Déné salam umumé saben rong raka'at nanging ana uga sing salam saben patang raka'at.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat punika, padha uga karo shalat-shalat kang dilavalake kaya salat liyané ya iku cukup diucapake ing sajroning ati, uga kang paling utawa ya iku niat karna Gusti Allah Ta'ala kanthi ati kang ikhlas lan nduwèni pengarep lan ngarepake Ridho Gusti kang maha agung lan welas asih, niat uga bisa diucapake kanthi swara lirih utawa alon, sacara jangkep, niat salat tarawih 2 rakaat ya iku:

   
Tarawih
َأُصَلِّى سُنَّةَ التَّرَاوِيحِ رَكْعَتَيْنِ مَأْمُومًا/إِمَامًا للهِ تَعَالَى
   
Tarawih
   
Tarawih
َUshalli sunnatat taraawiihi rak'ataini (ma'muman/imaaman) lillahi ta'aalaa.
   
Tarawih

ARTINÉ: " Aku niat Salat Tarawih loro rakaat ( dadi makmum/imam) karana Gusti Allah Ta'ala"

Utawa:

   
Tarawih
َأُصَلِّى سُنَّةَ التَّرَاوِيحِ رَكْعَتَيْنِ للهِ تَعَالَى

"Usholli sunnatattarowihi rok'ataini lillahi ta'ala"

   
Tarawih

Artiné: " Aku niat Salat Tarawih loro rakaat karana Allah Ta'ala"

Kahanan kaya mengkené, uga bisa dilakonijroning cara-cara liya kayata nindakake salat Tarawih, kathi formasi 2 kaping 2 ugi 4 rakaat.Ditindakake saben rakaat pungkasan sapisan salam saben rampung nindakake4 rakaat. Nindakake salat tarawih kudu migunakake niat salat tarawih, kang kudu dibabarake nganggo imbuan "arbaa raka'ataini".

Referensi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Tarawih&oldid=1086015"