Tarawih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kahanan kasiapan salat tarawih ing wulan suci Ramadhan ana Masjid al-Haram Mecca

Salat Tarawih (uga disebut terawèh utawa tarawèh) iku Salat Sunnat sing diayahi mligi mung ing sasi pasa. Tarawih sajeroning basa Arab iku wangun jama’ saka تَرْوِيْحَةٌ sing maknané "wektu sesaat kanggo istirahat". Wektu salat sunnat iki ya iku sawisé isya', racaké diayahi kanthi jama'ah ing masjid. Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam mung naté ngayahi salat iki kanthi jama'ah kaping telu. Disebutaké yèn Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam ora mbanjuraké ing wengi-wengi saterusé amarga wedi yèn bab iki banjur dadi kewajiban ummat muslim.

Raka'at Salat[besut | besut sumber]

Ana sawetara praktèk ngenani gunggung raka'at lan salam sajeroning salat tarawih, ing mangsa Rasulullah Shallallahu 'alaihi wa Sallam gunggung raka'at ana 8 raka'at ditambah 3 raka'at witir. Lan ing jaman khalifah Umar dadi 20 raka'at ditambah 3 raka'at witir. Déné salam lumrahé saben rong raka'at nanging ana uga sing salam saben patang raka'at.

Niat Salat[besut | besut sumber]

Niat salat punika, padha uga karo salat-salat kang dilavalake kaya salat liyané ya iku cukup diucapake ing sajeroning ati, uga kang paling utawa ya iku niyat karna Gusti Allah Ta'ala kanthi ati kang ikhlas lan duwé pengarep lan ngarepake Ridho Gusti kang maha agung lan welas asih, niyat uga bisa diucapake kanthi swara lirih utawa alon, kanthi jangkep, niyat salat tarawih 2 rakaat ya iku:

َأُصَلِّى سُنَّةَ التَّرَاوِيحِ رَكْعَتَيْنِ مَأْمُومًا/إِمَامًا للهِ تَعَالَى
َUshalli sunnatat taraawiihi rak'ataini (ma'muman/imaaman) lillahi ta'aalaa.

ARTINÉ: " Aku niyat Salat Tarawih loro rakaat ( dadi makmum/imam) amarga Allah Ta'ala"

Utawa:

َأُصَلِّى سُنَّةَ التَّرَاوِيحِ رَكْعَتَيْنِ للهِ تَعَالَى

"Usholli sunnatattarowihi rok'ataini lillahi ta'ala"

Artiné: " Aku niyat Salat Tarawih loro rakaat amarga Allah Ta'ala"

Kahanan kaya mengkené, uga bisa dilakonijroning cara-cara liya kaya ta nindakaké salat Tarawih, kathi formasi 2 kaping 2 ugi 4 rakaat.Ditindakake saben rakaat pungkasan sapisan salam saben rampung nindakake4 rakaat. Nindakake salat tarawih kudu migunakaké niyat salat tarawih, kang kudu dibabarake nganggo imbuan "arbaa raka'ataini".

Rujukan[besut | besut sumber]