Aisyah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Cithakan:Istri-istriMuhammad Aisyah binti Abu Bakar (basa Arab: عائشة, transliterasi: `ā'isha), Turki Ayşe, Turki Utsmani Âişe) (sakiwa-tengené 604-678 Masehi)[1] garwa kinasih Muhammad. Kanggone wong Jawa, biyasa nyebut (Siti) Ngaisah

Ing panyebut, kadhangkala ditambahi sebutan "ummul Mukminin" (Ibu wong-wong kang Iman) (Arab: أمّ المؤمنين ummul-mu'minīn), ya iku sebutan kanggo garwa-garwa Nabi kaya déné kang mau ing Qur'an (33.6). Saka Panjenengane, akèh hadis kang kariwayatake, mliginé hadis-hadis kang magayutan anggoné bebrayan karo Nabi. Nilik saka cacahé, Aisyah kalebu sahabat nabi kang paling akèh ngriwayatake hadis. Iki amarga Panjenengane pinaringan yuswa kang dawa sahengga duwé kalodhangan kang akèh kanggo medharake hadis marang para sahabat liya lan uga para tabi'in sahengga Aisyah uga bisa diarani guru lan ulama saka golongan sahabat.

Ètimologi[besut | besut sumber]

‘Aisyah ing basa Arab duwé teges "urip lan séhat".[2] Variasi nama dari ‘Aisyah ya iku ‘Aisya, yang memiliki makna yang sama pula.

Biografi[besut | besut sumber]

Genealogi[besut | besut sumber]

‘Aisyah putra putri saka Abu Bakar (khalifah kapisan), saka garwane ya iku Ummi Ruman kang sabanjure uga miyosake Abdurrahman bin Abu Bakar.

Krama kaliyan Muhammad[besut | besut sumber]

Aisyah isih timur nalika krama klawan Nabi, lan dadi garwa kang paling ditresnani Nabi. Pangundang Nabi marang Aisyah ya iku Humaira kang ateges duwé pipi kang semu jambon.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Catatan kaki[besut | besut sumber]

Bacaan lanjutan[besut | besut sumber]

  • Guillaume, A.--The Life of Muhammad, Oxford University Press, 1955
  • Rodinson, Maxime-- Muhammad, 1980 Random House reprint of English translation
  • Spellberg, D.A.--Politics, Gender, and the Islamic Past: the Legacy of A'isha bint Abi Bakr, Columbia University Press, 1994
  • Aisha bint Abi Bakr, The Concise Oxford Dictionary of World Religions, Oxford University Press, 2000
  • Rizvi, Syed Saeed Akhtar.--The Life of Muhammad The Prophet, Darul Tabligh North America, 1971.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pemeluk Islam kapisan