Sjumandjaja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sjumandjaja
Sjumandjaja, Festival Film Indonesia (1982), 1983, p13.jpg
PakaryanAktor, sutradara
BojoFarida Oetoyo
Tutie Kirana
Soraya Perucha
AnakBojo Farida Oetoyo:
Yudhistira
Wong Aksan
bojo Tutie Kirana:
Hyza
Djenar Maesa Ayu

Sjumandjaja (lair ing Jakarta,5 Agustus 1934 – kapundhut ing Jakarta, 19 Juli 1985 nalika umur 50 taun) iki salah siji panyerat lan sutradara filem Indonésia.

Saka nikahé karo Farida Oetoyo, Sjuman nduwé anak lanang loro, salah sijiné mantan drummer grup musik Déwa 19 ya iku Aksan Sjuman utawa kang kondhang kanthi jeneng Wong Aksan. Sjuman nikah manèh karo Tutie Kirana, lan duwé anak wédok Djenar Maesa Ayu kang saiki dadi penulis Indonésia. Ing taun 1984 Sjuman nikah mmanèh karo Soraya Perucha nanging ora duwé anak.

Karya Sastra[besut | besut sumber]

  • Aku
  • Kerontjong Kemayoran (difilemké)
  • Anakku Sayang (difilemké)

Filmografi (minangka Sutradara)[besut | besut sumber]

Bebungah[besut | besut sumber]