Aminah Cendrakasih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Aminah Cendrakasih
Aminah cendrakasih 015.jpg
PakaryanAktris
Taun aktif1958-saiki
Wong tuwaHusin Nagib, Wolly Sutinah

Aminah Cendrakasih (lair ing Magelang, 29 Januari 1938; umur 81 taun).[1] Cendrakasih iku salah sijiné paraga sénior Indonésia.[1] Aminah misuwur amarga perané dadi Emak utawa Mak Nyak ing sinétron kang judhulé Si Doel Anak Sekolahan.[1] Sinétron iki disiyaraké salah sijiné stasiun tivi swasta kang jenengé RCTI.[1] Ing sinétron iki, Aminah Cendrakasih akting bareng karo Rano Karno.[1] Saliyané iku, Aminah uga tau akting ing sinétron kang judhulé Rumah Masa Depan kang disiyaraké déning TVRI.[1] Ing sinétron iki, Aminah akting dadi tokoh Bu Sukri.[1]

Aminah akting ing filem-filem.[2] Kurang luwih ana 60-an judhul filem kang ndadèkaké Aminah paragané.[2]

Aminah Cendrakasih iku anaké salah sijiné juru main filem sénior Indonésia kang jenengé Wolly Sutinah utawa kang luwih ditepungi kanthi jeneng Mak Wok.[1] Aminah Cendrakasih nduwé anak kang cacahé pitu.[3] Nanging Aminah akir-akir iki duwé lara saraf.[3] Pérangan saraf ing balung mburi ana kang kecepit.[3] Nanging Aminah nerangaké yèn kaanan gula, asem urat, lan balungé isih normal.[3] Saliyané iku, Aminah nerangaké yèn dhèwèké ora nduwé lelara getih dhuwur.[3]

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang dibintangi Aminah Cendrakasih:[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i filmindonesia.or.id(diundhuh tanggal 3 September 2011)
  2. a b tokohindonesia.com(diundhuh tanggal 3 September 2011)
  3. a b c d e tabloidbintang.com(diundhuh tanggal 3 September 2011)