Cornelia Agatha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Cornelia Agatha
Cornelia Agatha.jpg
Pakaryan aktris
Taun aktif 1992-sapunika
Bojo Sony Lawlani
Anak Makayla Athaya Lalwani lan Tristan Athala Lalwani (kembar siam)
Wong tuwa Dave Maramis
Erry Yudha Asri

Cornelia Agatha (lair ing Jakarta, 11 Januari 1973; umur 46 taun).[1] Cornelia Agatha kang lumrahé diundang Lia iku salah sijiné juru main filem kang asalé saka Indonésia.[1] Cornelia Agatha duwé katurunan Jawa, Manado, Walanda, Jerman, lan Yahudi.[1] Cornelia misuwur amarga aktingé dadi tokoh Sarah ing Si Doel Anak Sekolahan. Sinetron Si Doel Anak Sekolahan iki kang nggawé jenengé misuwur.[1] Ing sinétron iki, Cornelia main karo Rano Karno lan Maudy Kusnaedi.[1]

Biografi[besut | besut sumber]

Bakat akting Cornelia wis katon nalika Cornelia sekolah kelas lima SD.[1] Ing umuré kang isih cilik, Cornelia kerep akting ing ngarep kodhak.[1] Sawisé iku, Cornelia banjur njajal mèlu lomba Cover Girl kang dianakaké karo majalah remaja Mode.[1] Cornelia Agatha uga njajal akting ing layar lebar.[1] Film Lupus dadi filem kang sepisanan dibintangi Lia. Cornelia uga nduwé akèh prestasi kaya ta Lia bisa dadi nominasi kanggo kategori Aktris Terbaik lumantar aktingé ing filem Rini Tomboy.[1] Nominasi iki diwénéhké saka Festival Film Indonésia (FFI) nalika taun 1992.[1] Aktinge dadi penari kang jenengé Dayu ing sinétron kang judhulé Perempuan Pilihan ndadékaké Cornelia Agatha éntuk penghargaan saka Forum Film Bandung (FFB) 2002 dadi Aktris Terpuji.[1]

Lia nikah karo Sony Lawlani nalika tanggal 18 Maret 2006 ing Hongkong.[1] Saka pernikahané iki, Lia éntuk bayi kembar kang lair lumantar operasi caesar nalika tanggal 7 Dhésèmber 2006.[1] Bayi dhampit iki lair ing Rumah Sakit Pondok Indah, Jakarta Selatan.[1] Bayi kembar iki diwénéhi jeneng Makayla Athaya Lalwani (wadon) lan Tristan Athala Lalwani (lanang).[1]

Cornelia Agatha bisa diarani ibu kang demokratis.[2] Lia ora meksa anak-anaké kanggo mélu kapitayan kang diugemi.[2] Anak kembaré duwé agama Islam kaya bojoné.[2]

Bebungah[besut | besut sumber]

Penghargaan kang tau ditampa Cornelia Agatha.

  • Aktris Terpuji Forum Film Bandung (FFB) 2002 dalam perannya di sinétron "Perempuan Pilihan"

Filmografi[besut | besut sumber]

Film kang tau dibintangi Cornelia Agatha.

Sinetron[besut | besut sumber]

Sinetron kang tau dibintangi Cornelia Agatha.

  • Opera Tiga Zaman
  • Senja Merah Hati
  • Si Doel Anak Sekolahan 1-5
  • Aku Ingin Pulang
  • Cintanya Cinta
  • Istri Kedua
  • Perempuan Pilihan
  • Bukan Impian Semusim
  • Wong Cilik
  • Si Doel Anak Gedongan
  • Nyonya Nyonya Sosialita/Laba Laba Cinta
  • Marah dan Galak

Teater[besut | besut sumber]

Cornelia uga tau main teater kang judhule kaya ta:

  • Bayi di Aliran Sungai
  • Saijah dan Adinda (2001)
  • Menembus Ruang dan Waktu (2002)
  • Wisanggeni Berkelebat (2002)
  • Dari Negeri Cinta (2002)

Iklan[besut | besut sumber]

Iklan kang dibintangi Cornelia Agatha.

  • Pasisirne
  • Ice Cream Walls
  • Indo Es Krim Meiji
  • Pizza Hut
  • Paket Indo Food
  • McDonald
  • Relaxa
  • Shower to Shower
  • Close Up
  • Lux
  • Sanex
  • Yamaha
  • California Fried Chicken
  • Jamu Ny. Meneer
  • Kartu Telepon Chip
  • WRP Diet
  • Pigeon
  • Sepatu Bata

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p selebriti.kapanlagi.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli 2011)
  2. a b c showbiz.liputan6.com(dipunundhuh tanggal 19 Juli)