Benyamin S.

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Benyamin Sueb
Benyamin S.
Samak album Kompor Mledug déning Benyamin S.
Latar wuri
Lair (1939-Cithakan:NOMORBULAN-05)5 Maret 1939
Indonésia Kemayoran, Jakarta Pusat, Indonésia
Pati Sèptèmber 5, 1995(1995-09-05) (umur 56)
Jinis Musik Pop
Gambang Kromong
Pakaryan penyanyi, Aktor
Instrumen -
Taun aktif 1939 - 1995
Parusahan rekaman -
Hubungan Hj. Nonnie, Alfiah
Mrabawani marang -
Diprabawani déning -
Pasangan -
Anak Beib Habbani, Bob Benito, Biem Triani, Beno Rahmat, Beni Pandawa, Bayi Nurhayati, Billy Sabila, Bianca Belladina, Belinda Syahadati
Wong tuwa Suaeb (ayah)
Aisyah (ibu)
Anggota
-
Mantan Anggota
Naga Mustika

Benyamin Sueb utawa Benyamin S. (lair ing Kemayoran, Jakarta, 5 Maret 1939 – séda ing 5 September 1995 nalika yuswanipun 56 taun) inggih punika paraga, pelawak, sutradara, lan ugi penyanyi Indonésia. Benyamin ngasilaken langkung saking 75 album musik lan 53 judhul filem.

Biografi[besut | besut sumber]

Penghargaan[besut | besut sumber]

Kulawarga[besut | besut sumber]

Benyamin akrama kaping pindho. Sepisan kaliyan Nonnie ing warsa 1959 (lajeng pegatan ing tanggal 7 Juli 1979 nanging rujukan malih ing warsa kang sami). Hj. Nonnie maringi gangsal putra inggih punika:

  • Beib Habbani
  • Bob Benito
  • Biem Triani
  • Beno Rahmat
  • Beni Pandawa

Lan putra-putranipun saking garwa nomer kalihipun, Alfiah, inggih punika :

  • Bayi Nurhayati
  • Billy Sabila
  • Bianca Belladina
  • Belinda Syahadati

Diskografi[besut | besut sumber]

Sala[besut | besut sumber]

  1. Kancil Kesasar/Kue Onde (Mesra Records)
  2. Si Jampang (Melodi Record)
  3. Oom Senang (Mesra Record)
  4. Brang Breng Brong (Diamond Record)
  5. Jangkrik Genggong (Mutiara Record)
  6. Apollo (Indah Records)
  7. Tukang Tuak (Undah Records)
  8. Nonton Pecoen (Remaco)
  9. Kulawarga Gila (Remaco)
  10. Tukang Sado (Remaco)
  11. Tukang Becak (Remaco)
  12. Terus Turun (Remaco)
  13. Steambath (Remaco)
  14. Dul-Dul Tjak (Mutiara Records)
  15. Patjaran (Indah Records)
  16. Ngupi (Remaco)
  17. Nyari Kutu (Indah Records)
  18. Tukang Loak (Indah Records)
  19. Ngibing (J&B)
  20. Maredel (Remaco)
  21. Mak Minta Makan Mak (Remaco)
  22. Anak Sekarang (Remaco)
  23. Blues Kejepit Pintu (Remaco)
  24. Bul Bul Efendi (Irama Tara)
  25. Kicir-Kicir (Remaco)
  26. Asal Nguap (Indah Records)
  27. Makan (Remaco)
  28. Main Congklak (Irama Tara)
  29. Ketemu Bayi Tabung (Irama Tara)
  30. Soraya (Fila Records)
  31. Telepon Cinta (Insan Record/RCA)
  32. Martabak (Insan Record)
  33. Ngibing Betawi (Varia Nada Utama)
  34. Cintaku Berat di Ongkos (Virgo Ramayana Records)
  35. Assoy (Ben's Records)
  36. Duit (Mutiara Records)
  37. Bayi Tabung (Insan Records)
  38. Mat Codet (Irama Asia)
  39. Tua-Tua Komersiel (Gesit Records)
  40. Saya Bilang (Abadi Records)
  41. Telepon Umum (Purnama Records)
  42. Belajar Membaca (Irama Asia)
  43. Nostalgila (Asia Records)
  44. Sang Kodok (BBB)
  45. Biang Kerok Bersama Al Haj (Virgo Ramayana/Ben's Records)

Duet[besut | besut sumber]

  1. Indehoy kaliyan Rossy (Mesra Records)
  2. Tukang Solder kaliyan Rossy (Diamond Records)
  3. Es Tape kaliyan Rossy (Indah Records)
  4. Tukang Loak kaliyan Lilis Suryani (Remaco)
  5. Ngelamar kaliyan Rita Zahara (Indah Records)
  6. Tukang Duren kaliyan Rita Zahara (Indah Records)
  7. Tukang Kridit kaliyan Ida Royani (Indah Records)
  8. Siapa Punya kaliyan Ida Royani (Indah Records)
  9. Begini Begitu kaliyan Ida Royani (Indah Records)
  10. Tukang Delman kaliyan Ida Royani (Indah Records)
  11. Si Mirah Jande Marunde kaliyan Ida Royani (Indah Records)
  12. Yang Paling Enak kaliyan Ida Royani (Dian Records)
  13. Dunia Terbalik kaliyan Ida Royani (Dian Records)
  14. Anak Bapak kaliyan Ida Royani (Remaco)
  15. Di Sini Aje kaliyan Ida Royani (Remaco)
  16. Item Manis kaliyan Ida Royani (Remaco)
  17. Tukang Tape kaliyan Ida Royani (Irama Mas)
  18. Perkutut kaliyan Ida Royani (Remaco)
  19. Lampu Merah kaliyan Ida Royani (Remaco)
  20. Lampu Merah II kaliyan Ida Royani (Remaco)
  21. Cinta tak Terbatas kaliyan Ida Royani (Remaco)
  22. Aturan Asyik kaliyan Ida Royani (Remaco)
  23. Ketemu Lagi kaliyan Ida Royani (Remaco)
  24. Jampang and His Wife kaliyan Inneke Kusumawati (Remaco)
  25. Janda Kembang kaliyan Inneke Kusumawati (Remaco)
  26. Semut Jepang kaliyan Inneke Kusumawati (Remaco)
  27. Monyet Nangkring kaliyan Inneke Kusumawati (Remaco)
  28. Dhokter kaliyan Inneke Kusumawati (Mutiara)
  29. Mancing Lindung kaliyan Herlina Effendy (Remaco)
  30. Cong-Cong Balicong kaliyan Herlina Effendy (Remaco)
  31. Muhammad Ali kaliyan Herlina Effendy (Remaco)
  32. Sumur Pompa kaliyan Herlina Effendy (Remaco)
  33. Raport Merah kaliyan Herlina Effendy (Remaco)
  34. Apanya Dong kaliyan Euis Darliah (DD Records)
  35. Apanya Dong II kaliyan Euis Darliah (DD Records)
  36. Dicoba Dong kaliyan Euis Darliah (DD Records)
  37. Tukang Sate kaliyan Beno Benyamin (Remaco)

Lawak[besut | besut sumber]

  1. Warung Jakarte (ABC Records)
  2. Bergurau dan Bernyanyi Kaliyan Eddy Sud (Purnama Records)
  3. Paling Enak Kaliyan Eddy Sud (Purnama Records)
  4. Sepak Bola Kaliyan Eddy Sud (Purnama Records)
  5. Gepeng Menantu Benyamin kaliyan Srimulat (Pratama Records)

Soundtrack[besut | besut sumber]

  1. Akhir Sebuah Impian (Musica Studios)
  2. Koboi Ngungsi (Remaco)

Kompilasi[besut | besut sumber]

  1. Parade 68 (Mesra Records)
  2. Tak Mau Dimadu (Remaco)
  3. Dunia Masih Lebar (Remaco)
  4. Ke Pasisir Florida (Mutiara)
  5. Kompal Kampil (Remaco)
  6. Pijitin (Remaco)
  7. Artis JK Records (JK Records)
  8. In Memoriam Benyamin S (Musica Studio)
  9. Juki (Musica Studios)

Filmografi[besut | besut sumber]

(Nama sutradara ditulis dalam kurung)

1970

1971

1972

1973

1974

1975

1976

1977

1978

1981

1983

1984

1988

1992

Program TV[besut | besut sumber]

  • Benjamin Show TPI (1993-1995)
  • Glamor TVRI (1994-1995)

Sinetron[besut | besut sumber]

1994[besut | besut sumber]

  • Mat Beken

1995[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]